przystawki - 17402 przepisów (strona:671/1161)

sałatka z tuńczykiem i ryżem #MasterTuńczyk 183

Cześć! Taką sałatkę robię dość często. Przy okazji świąt, jakiegoś przyjęcia gości, nawet bez okazji. Jest szybka w wykonaniu, prosta i niebywale smaczna. Składniki: * 1 puszka

Pieprzyć z Fantazją
imprezowe roladki z tortilli 1100

Cześć! Taką przekąskę pierwszy raz jadłam w Sylwestra. Okazuje się, że podczas tego typu spotkań w domu mini roladki świetnie się sprawdzają.  Ja je zrobiłam

Pieprzyć z Fantazją
Mizeria z ogórków i rzodkiewki 186

Nie mogłam się zdecydować czy rzodkiewki  albo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki  1 pęczek rzodkiewki 

W królestwie smaków Beaty
Wiejskie majówkowe masło cytrynowe z polnymi kwiatami 196

Lista niektórych jadalnych kwiatów: tutaj Do masełka najlepiej pasują małe kwiatuszki. płatkach tych większych można poszarpać w palcach. Absolutnie nie siekać ich metalowym nożem. SKŁADNIKI: 1

Sztuka gotowania w/g Samiry
Babka ziemniaczana 179

Babka ziemniaczana to danie regionalne, popularne na Suwalszczyźnie, Podlasiu, Mazurach oraz na Śląsku. Ten p rzepis dostałam w warsztacie samochodowym. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Sałatka z makaronu 171

Przepyszna sałatka inna nisz nasze tradycyjne  bo bez majonezu który zastąpiony został  pysznym sosem .Przepis pochodzi z kuchni  Niemieckiej a dostałam go od

W królestwie smaków Beaty
Rzodkiewki nadziewane, w jadalnej ziemi 141

Czasem można się pobawić i przygotować rzodkiewki w „ziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa .  Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji

królestwo garów
Galaretka śmietankowa z kafirem i trawą cytrynową 276

Kultowe galaretki drobiowe to klasyk kuchni polskiej, ale też prosta i łatwa przekąska. Wspomniane tymbaliki to wspaniała inspiracja do tworzenia własnych kompozycji galaretkowych cudów.  Prostota

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem 173

Zupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z awokado 173

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość

mojewypiekiinietylko
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 176

Nie będę pisała o parówkach. Chyba tylko tyle, że wybrałam moim zdaniem najlepsze – z szynki, bez dodatku fosforanów oraz glutaminiany sodu. O cieście francuskim wspominam za

mojewypiekiinietylko
Ziemniaki pieczone z koperkiem i kawiorem 112

Ależ one są znakomite, ależ one są pyszne. Takie ziemniaki to idealny dodatek do mięs, jednak znakomicie smakują jako samodzielne danie. Mają chrupiącą skórkę i są

Moje Małe Czarowanie
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 146

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie

Di gotuje
Pesto z tuńczyka 163

Dziś polecam pesto ale w innym wydaniu głównym składnikiem jest tuńczyk. Takie pesto wyśmienicie smakuje z makaronem i nie tylko musi być to spaghetti. Składniki: - 1

Kulinarne życie
Oszukane frytki z selera 129

Pieczone, zdrowe frytki z selera obsypane aromatyczną przyprawą curry i słodką papryką   są świetną alternatywą dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Składniki: 1 seler 4 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny