Pikantna kaszanka z jabłkową nutą

Pikantna kaszanka z jabłkową nutą

Pikantna kaszanka z jabłkową nutą

Tradycyjna pieczona polska kaszanka z wyrazistym smakiem ostrej czerwonej cebuli idealnie komponuje się z delikatną słodkością pieczonego jabłka. Składniki: 3 duże jabłka 250g kaszanki 1 czerwona cebula majeranek tymianek sok z cytryny sól pieprz Wykonanie: 1.  Jabłka umyć, odciąć część górną w taki sposób żeby powstała przykrywka, wydrążyć miąższ i pozbyć się gniazd nasiennych. Środek jabłka skropić sokiem z cytryny i oprószyć startym tymiankiem. 2.  Kaszankę wyjąć z osłonki, rozgnieść widelcem, dodać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, dania mięsne, przystawki, przekąski, przekąska

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.