Fiołek trójbarwny zwany potocznie fiołkiem polnym lub dzikim bratkiem, rośnie dziko na polach, przydrożach i łąkach. To popularne zioło znalazło zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTym razem buddha bowl z kaszą gryczaną i szpinakiem, podkreślone sosem z tahini. Bardzo fajne i sycące połączenie, które świetnie sprawdzi się jako lunch w pracy
Pasja SmakuJak po raz pierwszy zobaczyłam na zdjęciach podobny chlebek zapragnęłam go zrobić, bo przecież to takie proste. To idealna opcja na ten dzień kiedy dajecie odpust
nietylkopasta.plGalette z rybą , szparagami i pieczarkami Galette robiłam dzisiaj pierwszy raz . Troszkę się denerwowałam , czy aby mi się nie rozjedzie w piekarniku , więc włożyłam w papierowe
Ogrodnik w podróżySałatka z ciecierzycy to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub lunch do pracy. W poszukiwaniu kolejnych pomysłów na tę wspaniałą roślinę zadałam pytanie na Instagramie i
Figa S-makiemSkładniki 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1/2 pora 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz
czarrna od kuchniRoladki z szynki z serkiem i orzechami to przepis, który poznałam dzięki mojej koleżance Kasi M. na jednej imprezce. Idealne śniadanie czy kolacja chociażby na panujące
Ola la LCHFPomidory w sosie czosnkowym z pietruszką. Dziś polecam Wam prostą i szybką w przygotowaniu przekąskę. Pomidory w sosie czosnkowym z pietruszką. Niektórzy u mnie nazywają je
Słodkie okruszkiSezon na nowalijki w pełni. Może młoda kalarepa i świeży groszek Wam przypadnie do gustu. Składniki: 4 kalarepki (około 200 g każda) 1 pęczek dymki 200
R'n'G KitchenProsta i zdrowa sałatka z ziarnami komosy ryżowej i buraczkami, którą proponuję Wam w ramach akcji „Mam smaka na buraka” ogłoszonej na Durszlak.pl. Przepis dla tych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPotrawy na piknik mają być proste, łatwe do przewiezienia, możliwe do zjedzenia na zimno, a przede wszystkim smaczne! Dlatego często stawiam na wszelkiego rodzaju sałatki, paszteciki
nietylkopasta.plSkładniki 1 filet z kurczaka 2-3 tortille 200 g pieczarek 1/2 cebuli 3 łyżki kukurydzy 10 dkg sera żółtego ketchup sól, pieprz słodka papryka, zioła
czarrna od kuchniSkładniki ciasto: 25 dkg mąki pszennej 3/4 szklanki wody 2-3 dkg drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oleju dodatki: ketchup 10 dkg
czarrna od kuchni