Cześć ! Po kilku dniach dość męczących upałów ochłodziło się, mogę dodać, że w końcu. Z ogrodu mogę zbierać już konkretne plony. Cebula pięknie wyrosła, szpinak, już
Pieprzyć z FantazjąCześć! Sezon na bób, to trzeba korzystać i jeść. Można oczywiście troszkę zamrozić, ale świeży jednak najlepszy. Po tym jak już napchaliśmy brzuchy zwykłym aczkolwiek niezwykłym
Pieprzyć z FantazjąCześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś zrobiłam pasztet z cukinii. Robię go zawsze, kiedy na ogrodzie cukinia obrodzi tak, że nie wiadomo co już z niej robić. Cukinia w słoikach
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś postanowiłam napisać o daniu ze stołu wielkanocnego a to dlatego, że klops mi nie wyszedł. Rety! Tyle lat, co robię mielone, klopsa akurat jak
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jak na większości stołów wielkanocnych u mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba
Pieprzyć z FantazjąCześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo łatwa w przygotowaniu i pyszna przekąska na każdą okazję. Pierwszy raz spróbowałam tego rodzaju skrzydełek w Sylwestra. Każdemu smakowały, więc postanowiłam wprowadzić je do
Pieprzyć z FantazjąCześć! Będąc w górach często zajadałam się placuszkami o nazwie moskole. Pochodzenie ich sięga wielu lat wstecz. Tutaj można by było snuć opowieść, ale postaram
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jestem frytkożercą, przyznaję, uwielbiam każdą postać ziemniaka. Jakiś czas temu wprowadziłam do domowego menu bataty. Początkowo obawiałam się, czy warto wydawać pieniądze na coś, czego
Pieprzyć z FantazjąCześć! Śledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie – teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie
Pieprzyć z FantazjąCześć! Ciekawe czy znajdzie się ktoś tu, kto nie jadł zapiekanek z budki… Jako dziecko gdy bywałam w „mieście”, zawsze tata kupował
Pieprzyć z FantazjąCześć! Takie przekąski jak ta są bardzo fajne na różnego rodzaju imprezy, dla dzieci, młodzieży i dorosłych również. Położę tu nacisk na określenie fajne na
Pieprzyć z FantazjąCześć! Fajna przekąska na Sylwestra, na spotkanie ze znajomymi. U mnie będzie gościć tym razem na stole podczas spotkania sylwestrowego Robi się ją bardzo szybko
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i
Pieprzyć z Fantazją