Długi weekend, to najlepszy czas na spotkania z rodziną i przyjaciółmi. My go wykorzystujemy w 100%. Bez względu na to czy spędzamy go w plenerze czy
Słodkie okruszkiSezon na grilla rozpoczęty, więc chciałabym Wam zaprezentować prosty i bardzo smaczny sposób na chrupiący boczek. Kręciołki lub jak wolicie spiralki to świetna propozycja na przekąskę
Di gotujePasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ten przepis kojarzyć się może ze świętami Bożego Narodzenia, bo grzybki smakują coś jak śledzie. Jednak są tak smaczne, że proponuję robić je nie tylko na
Proste PotrawyPasztet z fasoli Składniki: 500 g białej suchej fasoli 4 szalotki 2 ząbki czosnku 2 jajka od szczęśliwych kurek 2 łyżki dobrej oliwy 1
Wino Francja KuchniaSkładniki 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1/2 puszki groszku 3 ogórki kiszone 1 puszka tuńczyka 2 łyżki majonezu sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Polecane
czarrna od kuchniSoczyste kawałki kurczaka w cieście z intensywną nutą zdrowych, dojrzewających w słońcu pomidorów w postaci koncentratu, połączonego z aromatycznymi przyprawami i chrupiącymi płatkami to fajny pomysł
Szalona Kuchnia EwelinyKawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki dojrzewających w słońcu pomidorów, słodkiej żurawiny, pikantnej cebulki i chrupiących orzechów to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj chipsy z plantana , czyli kuzyna banana. Do przygotowania chipsów użyłam zielonych plantanów, zawierają mniej cukru i dużo więcej skrobi. Skórkę mają sztywną, którą trzeba rozciąć
Oryginalny smak26.04.2019 Magda Kilka pełnych smaku składników wystarczy by wyczarować coś naprawdę wyjątkowego. Sałatki mają to do tego, że mogą zachwycać z każdym kęsem, z każdym kolejnym
Smaczna StronaKaloryczna… sycąca… i baaaardzo smakowita przekąska Bardzo łatwo ją przygotować – wystarczy stopić boczek z cebulką i szczyptą majeranku i… zajadać, gdy
Kulinarny S.O.S.Kaloryczna… sycąca… i baaaardzo smakowita przekąska Bardzo łatwo ją przygotować – wystarczy stopić boczek z cebulką i szczyptą majeranku i… zajadać, gdy
Kulinarne S.O.S.Dlaczego taka nazwa? Bulgur, kojarzy nam się z Turcją. Chorizo z Hiszpanią. Staliśmy przy lodówce, nie wiedząc co chcemy zjeść. Powstał więc taki, śródziemnomorski miszmasz. Składniki
R'n'G KitchenTo banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z
Di gotujeChrupiące panierowane pieczarki a la kotlety. Ostatnio miałam ogromną ochotę na „kotlety” z grzybów. Pamiętam jak kiedyś mój tata robił takie z kani (sowa
Słodkie okruszki