Ten przepis kojarzyć się może ze świętami Bożego Narodzenia, bo grzybki smakują coś jak śledzie. Jednak są tak smaczne, że proponuję robić je nie tylko na święta ale i bez większej okazji :) Składniki na 4 porcje: 500 g boczniaków 2 łyżki oleju roślinnego, takiego jak do smażenia sól Zalewa: ¼ szklanki oleju z pierwszego tłoczenia, rzepakowego lub lnianego ( uważać, bo lniany ma specyficzny smak i zapach) 3 łyżki octu 1 łyżka syropu z agawy (można zastąpić klonowym l) 2 łyżki sosu sojowego 2 liście... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula