Zapewne nie raz zastanawiacie się co przygotować na przekąskę przy okazji urodzin, spotkań ze znajomymi czy na różne inne okazje. Dziś mam dla Was propozycję na
Zrób to smacznieNa rynku czas pysznych pomidorów i bakłażanów. Trzeba z tego korzystać! Na jednym z moich ulubionych kanałów kulinarnych prowadzonych przez Pasquale Sciarappa , znalazłam przepis na pyszną
Stare GaryBardzo rzadko przygotowuję dania z gotowych przepisów, które gdzieś znajduję, ale jeśli tak to trochę po swojemu kombinuje. Przepis sprawdziłam, nieco urozmaiciłam, dokładniej opisałam i rodzince
Moniki SmakołykiTakie pieczone pulpeciki podane z sosem jogurtowo-miętowym przypominają mi Grecję, bo są baaardzo aromatyczne. Intensywnie pachną kminem i kolendrą, które świetnie komponują się z orzeźwiającym
Analiza SmakuCześć! Jeśli lubicie polskie pancakes to pomysł właśnie dla Was :) Delikatne, maślane i pyszne racuszki. Zakochałam się w ich smaku od pierwszego kęsa i postanowiłam tym
Pieprzyć z FantazjąNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemy12 ząbków czosnku Łyżka musztardy 1 żółtko ¼ l oliwy extra vergine Sok z cytryny 400 ml kwaśnej śmietany Natka pietruszki i bazylia Czosnek obrać, zmiażdżyć i
Gotujemy i jemyBardzo łatwa, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka śledziowa. Doskonała i na imprezę i na co dzień. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji, bo
Kuchnia z widokiem na ogródSalceson z kurczaka jest bardzo smaczny, delikatny, bez konserwantów i polepszaczy. Zaletą jest to że szybko się go przygotowuje. SKŁADNIKI : 1 kg łapek z kurczaka
Kulinarne Fantazje MarioliCześć! W sezonie na dynię przyrządzam ją na różnorakie sposoby. Tym razem zrobiłam placuszki z dyni. Pycha! Składniki: * 50 dkg dyni * 10 dkg szpinaku * 1 jajko
Pieprzyć z FantazjąCebularze z makiem to duma Lublina i Zamościa. Ten regionalny wypiek, aby nazwany był “cebularzem lubelskim”, musi posiadać specjalny certyfikat, którym odznaczone jest zaledwie
Poezja smakuGrzyby, które samemu w lesie znajdujemy, najchętniej jemy. Tylko te jadalne ! zbierajcie i z nimi dania przyrządzajcie :P Świeże mają smak i zapach wyjątkowy, szkoda, że
Moniki SmakołykiPamiętam jak dosyć dawno już temu, mama przywoziła ze sklepu bagietki do piekarnika. Lubiliśmy je, bo takie podgrzane wychodziły super mięciutkie i aromatyczne od czosnku i
Smaki Na Talerzu