przystawki - 17402 przepisów (strona:211/1161)

Chrupiąca surówka obiadowa 288

smaki wzajemnie się przegryzły *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiąca surówka obiadowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane pieczarkami. 32

Jednym z często goszczącym dan na wielkanocnym stole są faszerowane jajka. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na jajka faszerowane pieczarkami. Prosty, tani przepis na smaczna przystawkę na wielkanocne śniadanie. Składniki: 3 – 4 jajka na twardo 4 średnie pieczarki około 100 g 1 mala cebula 1 ząbek czosnku 1 lyzka startego żółtego sera 1 lyzka majonezu sól i pieprz

Pani M - kuchnia smakowita
Sałatka brokułowa z jajkiem 295

solą oraz pieprzem *** *** Na koniec dodajemy brokuła *** *** Wszystko delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka brokułowa z jajkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane makrelą 143

też wiele innych możliwości. Bardzo często robię jajka faszerowane różnymi pastami, wybór jest duży. Wystarczy kilka prostych składników i jajka są gotowe. Jajka faszerowane makrelą to szybka i prosta przystawka, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Wędzona ryba świetnie współgra ze smakiem jajka, a szczypiorek nadaje paście trochę ostrości i wyrazistości. Robiąc jajka faszerowane makrelą musimy dokładnie wyjąć

Danka Pichci
Tatar z awokado i wędzonego łososia. 40

Dzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra musztarda, koperek i mamy pyszne danie. Tę danie możecie podać na wielkanocny stół, niedzielne śniadanie lub imprezę. Do jej przygotowania przydadzą Wam się małe relingi, warto je mieć w domu bo bywają przydatne. (adsbygoogle

To co lubię - gotuję i polecam
JAJKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I FETĄ (keto, bez glutenu) 90

fetą niewątpliwie doskonale smakują oraz prezentują się na przykład na wielkanocnym stole. Oczywiście mogą one zagościć u Was nie tylko podczas świąt. To kolejna łatwa, szybka i tania przystawka sprawdzająca się na różnego rodzaju imprezach a także odżywczy i sycący posiłek na co dzień. Połączenie jajek, suszonych pomidorów oraz sera feta daje naprawdę przepyszny efekt. Składniki – jajka faszerowane suszonymi

Ola la LCHF
Sałatka Big Mac 90

Sałatka Big Mac to pyszne i pożywne danie, które łączy klasyczne smaki Big Maca i przekształca je w pyszną sałatkę. To proste w przygotowaniu, aromatyczne danie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kociołek drwala 572

DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Kociołek drwala pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Spaghetti z bobem i zielonym groszkiem 26

płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu. ? Makaron wrzucić na gotującą się, posoloną wodę i gotować ok. 3 minut. ? Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. ? Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć

To co kocham
Sałatka z gruszką i fetą 25

Błyskawiczna sałatka! Słodka gruszka i słony ser feta doskonale współgrają ze sobą. Ziarenka maku nadają jej atrakcyjności. Polecam na podwieczorek lub jako przystawkę do obiadu. Składniki na 6 porcji: ? 2 garści roszponki ? 4 gruszki ? 200 g sera Feta ? sok z 1/2 cytryny Sos: ? 3 łyżki oliwy ? 1 łyżka soku z cytryny ? 1 łyżeczka miodu ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 21

płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron linguine 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron linguine (jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu). ? Makaron wrzucić na gotującą się i posoloną wodę, gotować ok. 3 minut. ? Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. ? Brokuły obgotować w osolonej

To co kocham
Polędwiczka wieprzowa w sosie truskawkowym 23

Mięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie to powstało na ostatnich warsztatach Polska Gotuje jako Danie Fit. Składniki: ? 1 polędwiczka wieprzowa ? garść roszponki Marynata: ? 1 cebula ? papryka wędzona w proszku ? sól, pieprz ? 5 łyżek oleju do smażenia Sos ? 200 g truskawek

To co kocham
Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką 18

Czas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to twarożek z drobno posiekaną papryką, z woalką kiełków buraczanych. Składniki: ? 8 pomidorów średnich ? po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej ? 3 łyżki twarożku śmietankowego ? 1 łyżka majonezu ? sól, pieprz do smaku ? kilka liści sałaty zielonej ? kiełki buraka Wykonanie: ? Z pomidorków

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 25

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki orzechom, a całość rozpływa się w ustach. Składniki na 6 sztuk: ? 1 płat ciasta francuskiego ? 6 dużych pieczarek ? 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych ? 1 jajko ugotowane na twardo ? 1 jajko surowe ? 1/2 małej cebuli

To co kocham
Forszmak 20

Forszmak to pożywny, zawiesisty gulasz z ogórkami kiszonymi, o smaku lekko winnym i kwaśno-ostrym. Nazwa forszmak pochodzi z niemieckiego – Vorschmack czyli przystawka od vor – przed + schmackhaft – smaczny, apetyczny. Początkowo był to więc rodzaj przekąski. Niezwykle popularny forszmak w latach 80. królował w polskich restauracjach, gdzie podawany był jako danie główne. Do tej pory smak forszmaku pozostał

To co kocham