też wiele innych możliwości. Bardzo często robię jajka faszerowane różnymi pastami, wybór jest duży. Wystarczy kilka prostych składników i jajka są gotowe. Jajka faszerowane makrelą to szybka i prosta przystawka, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Wędzona ryba świetnie współgra ze smakiem jajka, a szczypiorek nadaje paście trochę ostrości i wyrazistości. Robiąc jajka faszerowane makrelą musimy dokładnie wyjąć
Danka PichciDzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra musztarda, koperek i mamy pyszne danie. Tę danie możecie podać na wielkanocny stół, niedzielne śniadanie lub imprezę. Do jej przygotowania przydadzą Wam się małe relingi, warto je mieć w domu bo bywają przydatne. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamfetą niewątpliwie doskonale smakują oraz prezentują się na przykład na wielkanocnym stole. Oczywiście mogą one zagościć u Was nie tylko podczas świąt. To kolejna łatwa, szybka i tania przystawka sprawdzająca się na różnego rodzaju imprezach a także odżywczy i sycący posiłek na co dzień. Połączenie jajek, suszonych pomidorów oraz sera feta daje naprawdę przepyszny efekt. Składniki – jajka faszerowane suszonymi
Ola la LCHFSałatka Big Mac to pyszne i pożywne danie, które łączy klasyczne smaki Big Maca i przekształca je w pyszną sałatkę. To proste w przygotowaniu, aromatyczne danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kociołek drwala pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempłaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu. ? Makaron wrzucić na gotującą się, posoloną wodę i gotować ok. 3 minut. ? Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. ? Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć
To co kochamBłyskawiczna sałatka! Słodka gruszka i słony ser feta doskonale współgrają ze sobą. Ziarenka maku nadają jej atrakcyjności. Polecam na podwieczorek lub jako przystawkę do obiadu. Składniki na 6 porcji: ? 2 garści roszponki ? 4 gruszki ? 200 g sera Feta ? sok z 1/2 cytryny Sos: ? 3 łyżki oliwy ? 1 łyżka soku z cytryny ? 1 łyżeczka miodu ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka
To co kochampłaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron linguine 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron linguine (jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu). ? Makaron wrzucić na gotującą się i posoloną wodę, gotować ok. 3 minut. ? Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. ? Brokuły obgotować w osolonej
To co kochamMięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie to powstało na ostatnich warsztatach Polska Gotuje jako Danie Fit. Składniki: ? 1 polędwiczka wieprzowa ? garść roszponki Marynata: ? 1 cebula ? papryka wędzona w proszku ? sól, pieprz ? 5 łyżek oleju do smażenia Sos ? 200 g truskawek
To co kochamCzas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to twarożek z drobno posiekaną papryką, z woalką kiełków buraczanych. Składniki: ? 8 pomidorów średnich ? po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej ? 3 łyżki twarożku śmietankowego ? 1 łyżka majonezu ? sól, pieprz do smaku ? kilka liści sałaty zielonej ? kiełki buraka Wykonanie: ? Z pomidorków
To co kochamTaka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki orzechom, a całość rozpływa się w ustach. Składniki na 6 sztuk: ? 1 płat ciasta francuskiego ? 6 dużych pieczarek ? 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych ? 1 jajko ugotowane na twardo ? 1 jajko surowe ? 1/2 małej cebuli
To co kochamForszmak to pożywny, zawiesisty gulasz z ogórkami kiszonymi, o smaku lekko winnym i kwaśno-ostrym. Nazwa forszmak pochodzi z niemieckiego – Vorschmack czyli przystawka od vor – przed + schmackhaft – smaczny, apetyczny. Początkowo był to więc rodzaj przekąski. Niezwykle popularny forszmak w latach 80. królował w polskich restauracjach, gdzie podawany był jako danie główne. Do tej pory smak forszmaku pozostał
To co kochamBardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i aromatyczna rukola idealnie pasują do tej szynki, a smak wzmacnia słodko-kwaśny sos balsamiczny. Szynka prosciutto Cotto jest gotowana, bardzo delikatna i krucha, bardziej przypomina naszą szynkę konserwową, w przeciwieństwie do prosciutto Crudo, która jest włoską, surową szynką dojrzewającą
To co kochamroladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: ? 3 filety z kurczaka Farsz ? 200 g sera typu feta ? 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie ? 1 cebula ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki
To co kochampolsku: czatnej albo czatni), lekko pikantna konfitura lub gęsty aromatyczny sos czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich mięs na ciepło i zimno. Składniki: ? 1 kg czarnej porzeczki ? 1 szklanka cukru ? 3 łyżki miodu ? 1/2 szklanki octu winnego
To co kocham