DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak w kremowym sosie z cukinią, świetny do ryżu! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemJeśli szukasz oryginalnego pomysłu na sałatkę, która zaskoczy Twoje podniebienie, to sałatka z tortellini i kukurydzą jest doskonałym wyborem. Ta kombinacja pysznych składników sprawi, że Twoje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mocy tostera do momentu aż się zarumienią bądź dłużej jeśli lubicie bardziej przypieczone. Tosty serowe sprawdzą się zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie kanapek czy przystawek. Polecam serwować w towarzystwie mixu sałat oraz z różnego rodzaju dodatkami i sosami, które oczywiście należy wliczyć w makro posiłku. — BTW całości: 450 g, 1059 kcal
Ola la LCHFprzestudzeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pyszne ciasto na kefirze – bez miksera, proste i ekspresowe! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemdobra, od jutra internety będą żyły Sylwestrem. Będą żyły pytaniami o sałatki, przystawki, drinki i inne deski serów. U mnie na pierwszy strzał idzie sałatka, którą zrobiłam z resztek świątecznych wędlin i otwartej puszki brzoskwiń. Prosta, szybka i bardzo przyjemna. Składniki: 200 g drobnego makaronu 200 g wędzonej szynki 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur
Kardamonovymogło być inaczej. Do wyboru miał właśnie te tytułowe i drugie – w chimichurri. Pierwsza propozycja smakowała mu bardziej, dlatego ją publikuję. Wiem, że to nienajlepsza pora na takie przystawki… chociaż w sumie, jakie to ma znaczenie? Macie ochotę, to zróbcie, nikt nie będzie Wam mówił jak macie żyć. Składniki: 4 solone filety śledziowe pół puszki groszku konserwowego
Kardamonovyjestem entuzjastką takich wynalazków. Tzn. nie byłam. Na imprezach zawsze wolałam jeść inne rzeczy. Postanowiłam, sylwestrowo, zmierzyć z tą przystawką. Wyszła super. Zdaję sobie sprawę z tego, że to na pewno dobór dodatków: suszone pomidory, rukola, parmezan. W tym jest wszystko co lubię. Szynkę dodałam z ciekawości, ale nie jest jakoś super niezbędna. Zrobiłam także drugą porcję dla My, wegetariańską
Kardamonovycukinię. We wrześniu. Może niepotrzebnie dramatyzuję. Na carpaccio z cukinii miałam ochotę już dawno. Jak tylko wyczaiłam w sklepie młode warzywa, od razu je kupiłam i przerobiłam na tytułową przystawkę. Zastanawiam się czy będę miała okazję ją jeszcze zrobić. Tzn. inaczej, czy będę miała się nią jeszcze z kimś raczyć. My o dziwo zjadł ją bez marudzenia, więc niby towarzysz
Kardamonovypokonały. Z tych z kabanosami zrezygnowałam, bo wkurzyłam się na te z orzechami. Na szczęście My parę dni wcześniej kupił ciasto francuskie, które to dziś ląduje na blogu. Ta przystawka jest prosta w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu. Najsmaczniejsza jest świeża. Dobrze wejdzie z różnymi rodzajami dipów. Pod przepisem wrzucę Wam parę ciekawszych propozycji. Skupię się bardziej na sosach
Kardamonovytortilli. Poleciałam więc z rana do sklepu, kupiłam placki i parę plastrów szynki. Ten przepis był zupełnie nieplanowany. Pomyślałam jednak, że może kogoś zainspiruję tą prostą i smaczną przystawką. Chociaż przyznam się Wam szczerze, że nie będzie ona moim świątecznym ulubionym dodatkiem wielkanocnym. Zdecydowanie bardziej w moim klimacie są faszerowane jajka lub jajka w sosie tatarskim. No, ale dobra, niech
Kardamonovyjogurtem. Ten ostatni przepis zalega mi już od roku, ciągle go odwlekam. Teraz mamy już sezon grillowy, więc w najbliższym czasie pojawi się na blogu. Może zrobię tę przystawkę raz jeszcze, bo zeszłoroczne zdjęcie nie należy do moich ulubionych. O, no i My będzie mógł go zjeść, to jest dobra wiadomość. I główny argument za publikacją. Wracając jednak do koktajlu
Kardamonovyprzewertować bloga i zobaczyć czego m i brakuje i co będzie miało większe branie niż po prostu zwyczajne szaszłyki czy karkówka. Na pewno zrobię przynajmniej dwie sałatki, może jakieś przystawki, bo często ludzie o nie pytają. Na dziś chyba tyle. My się rozchorował, Tola zaczyna się już nudzić swoim towarzystwem :), lecę pędzę do nich. Wrócę do Was w piątek
KardamonovyDziś śledzie, dość proste. Zrobiłam je tydzień temu, najsmaczniejsze były jakoś przedwczoraj. Przystawka miała czas, żeby porządnie się przegryźć, weźcie więc sobie na to poprawkę, jeżeli będziecie je robić w okolicach świąt. Od wielu lat zapisuję sobie pomysły na przeróżne potrawy. Jeżeli chodzi o śledzie, ciągle wpadają mi do głowy jakieś nowe (czasami dziwne) połączenia smaków. Zresztą na dole
Kardamonovycieście francuskim, wyszły fajnej wielkości maluchy. My mówi, że w sumie obie wersje mu smakują, mi zdecydowanie bardziej przypadły do gustu te mniejsze. Co będzie pasowało do dzisiejszej przystawki? Różnego rodzaju dipy. Na dole pod dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę propozycji gęstych sosów, rzućcie okiem, może znajdziecie coś tam dla siebie. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 30 mini kiełbasek
Kardamonovyzanadrzu za wiele, poprzedni tydzień rozjechał mi się, jeżeli chodzi o gotowanie. Na dziś miałam mieć już gotowe 4 przepisy, mam 1,5. No tak, 1,5. Przystawka jest prawie gotowa, zaraz idę ją kończyć i fotografować. Na dodatek jednak znowu zaczynam mieszać w zamkniętej już rozpisce świątecznej (jak to ja). Ale to w sumie nie moja wina (no taaak
Kardamonovy