przystawki - 17402 przepisów (strona:212/1161)

Szynka prosciutto z melonem w sałacie 29

Bardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i aromatyczna rukola idealnie pasują do tej szynki, a smak wzmacnia słodko-kwaśny sos balsamiczny. Szynka prosciutto Cotto jest gotowana, bardzo delikatna i krucha, bardziej przypomina naszą szynkę konserwową, w przeciwieństwie do prosciutto Crudo, która jest włoską, surową szynką dojrzewającą

To co kocham
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 22

roladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: ? 3 filety z kurczaka Farsz ? 200 g sera typu feta ? 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie ? 1 cebula ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki

To co kocham
Chutney z czarnej porzeczki 22

polsku: czatnej albo czatni), lekko pikantna konfitura lub gęsty aromatyczny sos czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich mięs na ciepło i zimno. Składniki: ? 1 kg czarnej porzeczki ? 1 szklanka cukru ? 3 łyżki miodu ? 1/2 szklanki octu winnego

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 26

tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: ? 6 jajek ? 6 plastrów szynki konserwowej ? 2 łyżki ćwikły ? sól do smaku ? kilka pomidorków koktajlowych ? natka pietruszki do ozdoby Wykonanie: ? Jajka ugotować na twardo (10 minut), obrać i przeciąć wszerz

To co kocham
Krewetki z mango i awokado 30

Karnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka nad „i” to anielskie włosy z makaronu. Składniki

To co kocham
Pasztet kapuściano-fasolowy 21

Podstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej ok 1,5 kg – 1 puszka białej fasoli

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 28

Takie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego. Taka przystawka będzie hitem na każdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki

To co kocham
A’la carpaccio z buraka – dieta dr Dąbrowskiej 28

Sałatka z buraków a’la carpaccio to bardzo łatwa i smaczna przystawka na zimno lub sałatka na kolację. Smak buraka wyraźnie tutaj dominuje. Składniki: – 1 burak gotowany – garść roszponki – kawałek startej kalarepki – 2 łyżki soku z cytryny – sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Ugotowany burak obrać ze skórki i pokroić w plastry

To co kocham
Sernik krówka 680

SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Sernik krówka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z szynką, kukurydzą, ananasem i szczypiorkiem 279

zanadrzu za wiele, poprzedni tydzień rozjechał mi się, jeżeli chodzi o gotowanie. Na dziś miałam mieć już gotowe 4 przepisy, mam 1,5. No tak, 1,5. Przystawka jest prawie gotowa, zaraz idę ją kończyć i fotografować. Na dodatek jednak znowu zaczynam mieszać w zamkniętej już rozpisce świątecznej (jak to ja). Ale to w sumie nie moja wina (no taaak

Kardamonovy
Pieczone ziemniaki na obiad 49

lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Odcedzić i opłukać zimną wodą. Dodać groszek i kukurydzę do ziemniaków na 5 minut przed końcem pieczenia. Podać ziemniaki na ciepło jako przystawkę lub danie główne na obiad. Smacznego! The post Pieczone ziemniaki na obiad appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Lekka sałatka z gruszką 46

Lekka sałatka z gruszką to świetny pomysł na lunch, lekką kolację czy przystawkę. Tę sałatkę z gruszką można przygotować w dosłownie 10 minut! Ma oryginalny smak, jest bardzo lekka i delikatna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gruszką pięknie prezentuje się na stole, stanowiąc w pewnym stopni jego dekorację. Możecie zaserwować ją na rodzinnej imprezie, na świętach czy innego okazji. Zapraszam

Przepiski.pl
Pyszne sałatki wielkanocne – co zrobić na świąteczny stół? 9 sprawdzonych przepisów 77

wyszukany! Żeby pozytywnie zaskoczyć swoich gości, nie musisz spędzać w kuchni długich godzin. Jeśli urządzasz święta w stylu glamour, to konieczne jest opracowanie odpowiedniego menu, które będzie wykwintne od przystawek, przez obiad aż po deser i sałatki wielkanocne. Przepis y na te ostatnie znajdziesz poniżej. Z pewnością wybierzesz odpowiedni dla swojej rodziny. Sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozdomowiona
Makowiec w cieście kruchym 42

odkładamy do zastygnięcia *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Makowiec w cieście kruchym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
ZUPA POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW - doskonały przepis, składniki i przygotowanie 60

gęstą śmietaną. Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów jest gotowa! Podajemy ją na ciepło, np. z dodatkiem świeżej natki pietruszki lub grzankami. Jest to danie, które idealnie sprawdzi się jako przystawka lub jako samodzielne danie główne. Zupa pomidorowa to również świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych pomidorów z ogrodu. Zupa ze świeżych pomidorów      Podsumowując, zupa ze świeżych pomidorów

Moja Książka Kucharska