Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponujemy przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki pół kury
R'n'G KitchenŚwietna przekąska na przykład na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Może być też propozycją ciepłej kolacji. Dodam też uwagę, którą sama otrzymałam - można trochę więcej
Kolorowy Przepisownikszynki 50 g soli 2 łyżki pieprzu ziołowego 1 łyżka pieprzu czarnego 3-4 łyżki majeranku 4-7 ząbków czosnku 1 łyżka suszonego rozmarynu ok. 0,5 l bardzo zimnej wody z kostkami lodu Dodatkowo: jelita 1000 g wody 2 listki laurowe 2 ziela angielskie Przepisy Thermomix. Biała kiełbasa. Wykonanie: Mięso dzielimy wg gatunku.Usuwamy ścięgna, błonki itp. Mięsa kroimy(...)pętka zależy od nas ja zazwyczaj robię na długość ok. 20 cm. Nadziewamy jelita do skończenia mięsa. Do naczynia Thermomix wlewamy wodę, dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Nakładamy przystawkę Varoma i kładziemy na obydwie części kiełbasę (robiłam na dwa razy). Parujemy kiełbasę czas 45 min/obr.1/Varoma Część kiełbasy zużywamy od razu a to co nam zostanie spokojnie możemy zamrozić
Themo przepisyOgórki ” Kanapkowe Kartuskie ” – przetwory Kanapkowe Kartuskie , to doskonałe , chrupiące ogórki w zalewie słodko -octowej . Jest to propozycja dla osób , które lubią łagodniejsze smaki
Ogrodnik w podróżywagę złota. Warzywa można obsmażyć każde z osobna jak ja to zrobiłam, lub wszystkie razem, uważając by nie rozgotować ich. Ratatouille może być przystawką, dodatkiem do obiadu, lub pożywnym daniem jednogarnkowym. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań. Spróbujcie dopóki można kupić pyszne świeże pomidory, cukinie i inne pyszne skarby lata. Porcja na 3 osoby 1 średnia(...)patelni po kiełbasie podsmażyć krótko pokrojoną w 2 cm plasterki cukinie i posiekaną marchewkę, na nieco cieńsze plasterki. Obsmażać około 3-4 minuty i dodać do pomidorów. Bakłażana opłukać zimną wodą i podsmażyć. Tak samo podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule, posiekany czosnek i posiekaną drobniutko papryczkę chilli ( najpierw wyjmijcie pestki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukCo jak co ale na testowanie przepisów na śledzie to mnie długo namawiać nie trzeba - wystarczy ,,rzucić" przepis a ja już kupuje składniki. Uwielbiam śledzie dlatego
sierotka maRysia w kuchniFalafel to pyszne smażone kulki lub kotleciki z ciecierzycy (cieciorki) opruszone sezamem. Bardzo popularna wegetariańska potrawa w krajach arabskich. Formowane ręcznie. Ważną rolę odgrywają
potrawyregionalneNa ciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały
Moniki SmakołykiŚledzie to skandynawska specjalność, Szwedzi przygotowują je na tysiące sposobów. Najbardziej popularny w Szwecji jest śledź marynowany w słodkiej zalewie z dodatkiem czerwonej cebuli i marchewki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżka mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 3 gruszki 100g mlecznej czekolady 100g białej czekolady ok 10 łyżek mleka *** Z mąki, proszku do pieczenia, jajka, cukru pudru i posiekanej zimnej margaryny (lub masła) zagniatamy ciasto i umieszczamy je w lodówce na około 2 godziny *** *** Po tym czasie ciastem wykładamy dno tortownicy (moja blaszka ma średnice 24 cm), nakłuwamy w kilku miejscach(...)polewą dekorujemy ciasto *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Sernik z gruszkami i czekoladą pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemolej, mleko, mąka, woda kokosowa) znane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji na dania główne, zupy, przystawki, przekąski, desery, czy odżywcze koktajle. Nawet zwolennicy dań wegetariańskich znajdą ciekawe i zdrowe inspiracje! Korzystając z przepisów dr Fife'a można odżywić i wzmocnić swoje ciało, poprawić pamięć, zyskać energię(...)oraz opcjonalnie ekstrakt migdałowy. Dodać jajko i po dokładnym zmiksowaniu - wiórki i pozostałe składniki suche. Gotową masę schłodzić w lodówce - przez około 1 h. (Wtedy będzie łatwiejsza do wałkowania.) Zimne ciasto rozwałkować na placek o grubości 5-6 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka umieścić (z niewielkimi odstępami) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić
Di gotujeN ie wiem jakim cudem, po prawie 5 latach prowadzenia tego bloga przepis na quiche lorraine pojawia się dopiero teraz? Tę lotaryńską tartę przygotowuję już dobre
Food SquareCzasami przychodzą takie smaki z lat osiemdziesiątych. Wtedy sięgam po sprawdzony przepis mamy i działam 2 nogi wieprzowe 1 golonka 2 udka z kurczaka 4 kulki
MojaQchnia.plJeśli lubisz nowe połączenia smaków wędzonego łososia , szpinaku i chrzanu daj się namówić ta taki torcik na zimno, wystarczy że zrobisz go po południu a rano
Wanilia i KardamonWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a Wy szukacie coraz to nowych farszy do jajek. A ja lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Różne pomysły na farsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajko – wielu szefów kuchni z pewnością uważa, że ten składnik nie ma już przed nimi żadnych tajemnic. Doceniają je za uniwersalność: można używać ich do zup, sosów, jako przystawkę, dodatek a nawet najważniejszy element dań głównych. Czy jajko może czymś jeszcze zaskoczyć w kwestii smaku? Okazuje się, że zdecydowanie tak. Technika, która zostanie poniżej omówiona, to tak zwane suszenie żółtek(...)konsystencję podobną do galaretki. Na tym jednak nie kończy się ich obróbka. Po wyjęciu z lodówki żółtka należy oczyścić delikatnie pędzelkiem z soli i cukru, a następnie opłukać w zimnej wodzie. Tak przygotowane trzeba ułożyć na kratce piekarniczej, której zazwyczaj używa się do studzenia ciast i przykryć papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika lub suszarki rozgrzanych do 90 stopni
codojedzenia