Pyszna przekąska, którą możemy zaserwować podczas spotkania z przyjaciółką przy winie, uroczystej kolacji, romantycznym spotkaniu... Jej świeży smak pozostanie z nami na dłużej. Idealna na każdą
Malinowe Pocałunkisamej kapusty, cebuli i czosnku gotowy do konsumpcji w ciągu tygodnia. Pycha. Kapusta pekińska jest delikatniejsza od białej a azjatyckie dodatki i przyprawy zamieniają ją w smaczną przekąskę czy przystawkę SKŁADNIKI: 1 duża kapusta pekińska 2 cebule 2 cebulki dymki ze szczypiorem na pastę przyprawową: 3 całe małe główki czosnku (obrać ząbki ze skórki) 5 cm kawałek imbiru(...)dwie tak by po zmieleniu powstała gęsta pasta. Dodać do pasty cebule i szczypior, wymieszać i marynować tak przez kilka godzin. Kapustę dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą zimna wodą wypłukując z niej całkowicie sól. Kapusta na tym etapie powinna być delikatnie tylko słona. Teraz lepiej zabezpieczyć dłonie rękawiczkami i pastę chili z cebulą wymieszać z kapustą. Umieścić kapustę
Sztuka gotowania w/g Samiryhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku - zachwyca wyglądem. Kruche blaty
Di gotujePieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki(...)WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczeń świąteczna pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem„Niecodzienna” sałatka obiadowa z przepiórczymi jajkami Ta niecodzienna sałatka obiadowa , jest świetnym uzupełnieniem każdego dania obiadowego. Nawet podana solo ,tylko w towarzystwie frytek zapewni
Ogrodnik w podróżyczemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie z amerykańskich blogów. Od siebie dodaliśmy kaszę jaglaną, aby danie było bardziej sycące. Dlaczego warto jeść buraki Pieczone buraki(...)minuty, mieszając co jakiś czas, żeby się uprażyły. Uważaj, żeby ich nie spalić. Zdejmij orzechy z patelni i odłóż. Krok 3 Prażąc orzechy przygotuj kaszę. Przepłucz ją pod zimną wodą, a następnie wysyp na patelnię, na której prażyły się orzechy. Zagotuj szklankę wody i zalej nią kaszę. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15-18 minut. Jeśli
Niedzielny kucharzczemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie z amerykańskich blogów. Od siebie dodaliśmy kaszę jaglaną, aby danie było bardziej sycące. Dlaczego warto jeść buraki Pieczone buraki(...)minuty, mieszając co jakiś czas, żeby się uprażyły. Uważaj, żeby ich nie spalić. Zdejmij orzechy z patelni i odłóż. Krok 3 Prażąc orzechy przygotuj kaszę. Przepłucz ją pod zimną wodą, a następnie wysyp na patelnię, na której prażyły się orzechy. Zagotuj szklankę wody i zalej nią kaszę. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15-18 minut. Jeśli
Niedzielny kucharzczemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie z amerykańskich blogów. Od siebie dodaliśmy kaszę jaglaną, aby danie było bardziej sycące. Dlaczego warto jeść buraki Pieczone buraki(...)minuty, mieszając co jakiś czas, żeby się uprażyły. Uważaj, żeby ich nie spalić. Zdejmij orzechy z patelni i odłóż. Krok 3 Prażąc orzechy przygotuj kaszę. Przepłucz ją pod zimną wodą, a następnie wysyp na patelnię, na której prażyły się orzechy. Zagotuj szklankę wody i zalej nią kaszę. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15-18 minut. Jeśli
Niedzielny kucharzWstajesz rano rześki i wypoczęty. Z uśmiechem na ustach, podążasz za wydobywającym się z kuchni zapachu świeżo parzonej kawy. Słyszysz stukanie sztućców, brzdękanie talerzy. I już
W kuchni Karmel-itkiPrzepis autorski (mój). Uwielbiam tarty - te wytrawne i na słodko.... Pychota! Tu przedstawiam Wam bardzo prostą propozycję z mnóstwem sera, z szynką i delikatną
Di gotujeserowej. Sernik długo zachowuje świeżość i można je upiec nawet na kilka dni przed podaniem. Składniki: Na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki kakao 200g zimnego masła 150g cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 150g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy(...)Sernik królewski najlepiej przed podaniem schłodzić w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Sernik królewski pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSkładniki: 1 kg mięsa( łopatki,szynki) 2 piersi z kurczaka 2 cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli po 1 łyżeczce
kgwjanczewoPrzepis autorski (mój). Czy lubię pizzę? Hmmm, niekoniecznie, chyba że jest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem
Di gotujeLubię risotto a risotto ze szparagami zwłaszcza. Z risotto w naszym pięknym kraju i jeszcze piękniejszych internetach, jest tak, że każdy składnik wymieszany z papką ryżową
ladykitchendługo – popęka podczas krojenia. Jeśli makaron już się nie klei, zawińcie wywałkowany fragment ciasta w rulon lub rozłóżcie na płasko i pokrójcie, według uznania. Kroić można zwykłym nożem, przystawką krojącą do maszynki do makaronu, ozdobnym radełkiem z falbanką albo specjalnym nożem z kilkoma ostrzami. Ja to zrobiłam świeżo zaostrzonym nożem szefa i powstało pappardelle- szerokie i długie wstążki(...)opór przy gryzieniu) gotujemy tylko około dwóch-trzech minut. Jeśli nie zużyjecie od razu całego ciasta, gotowe surowe zblanszujcie – wrzucając na 30 sekund do wrzątku. Przelejcie koniecznie zimną wodą, dokładnie osączcie na sicie, skropcie delikatnie oliwą żeby się nie posklejał, zawińcie w worek foliowy do zamrażania z grubej folii i ciasto trzymajcie w lodówce lub zamrażalce. Po odmrożeniu
Karo in the Kitchen