Ogólnie rzecz biorąc, nie znoszę jedzenia typu fast-food. Na samą myśl, aż się wzdrygam, widząc przed oczami olbrzymie hamburgeryociekające tłustymi sosami, wielkie kebaby, hot-dogi
W kuchni Karmel-itkiNie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię. Najlepszy tatar
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kanapka zwykle kojarzy nam się z nudą :/ Wiadomo jeśli nie mamy czasu jest to najszybszy i najprostszy sposób na przygotowanie jedzenia. Ale nawet zwykłą kanapkę można
PatiGotujeDlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I
Di gotujeCzyli parówki w cieście smażone w głębokim oleju lub frytkownicy. Wszystko by było fajnie gdyby nie to że dla mojego męża 200 ml mąki to to
Piekielna Kuchnia PatiMiałam sporą porcję mięsa z rosołu i zastanawiałam się jak je wykorzystać. Z warzyw zrobiłam oczywiście
Codzienne Gotowanie„Hamburgera wymyślił w 1904 roku garncarz Fletcher Davis. Podejmował się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony
mojewypiekiinietylkoSzparagowy zawrót głowy trwa dalej. W maju cały świat wokół się nich kręci, tzn. cała kuchnia Zachwycamy się zielonymi szparagami bo warto, są delikatne, nie wymagają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNie ma nic przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKarp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że
Pociąg Do KuchniPropozycja na kolację Składniki 500 g porów 500 g szpinaku 150 g surowej szynki 50 g masła 40 g mąki 125 ml wytrawnego białego wina 250
R'n'G Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujeSkładniki: 1 kaczka 1.7kg 700 dag.boczku 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 suche bułki 3 ząbki czosnku Natka pietruszki 2 łyżki majeranku 1
Viola cooks with passionDo walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie. Składniki: - 8 sztuk dużych pieczarek - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj
mojewypiekiinietylkoZupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze
UgotujmyTo.pl