przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:149/200)

Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą 191

Uwielbiam pieczarki. Są nie tylko doskonałym dodatkiem do pizzy, zapiekanek czy sosów. Te pyszne grzyby możecie podać również jako samodzielne danie. Dziś zapraszam Was na smażone

Słodkie okruszki
ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM 409

Jak wiecie w ostatnim czasie zaczęłam jeść zdecydowanie więcej zdrowych warzyw i urozmaicać swoją dietę nie tylko o ukochane słodkości ;) Szpinak , jarmuż , sałata , brukselka i inne

Ostra na Słodko
Świąteczne bułeczki z mięsnym farszem 256

Przepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać

MamaOskarka
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 149

Wytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tłukawica – kuchnia podkarpacka 141

Tłukawica - danie kuchni podkarpackiej Tłukawica to proste danie kuchni podkarpackiej . Nazwa, choć brzmi dość oryginalnie, pochodzi zapewne od tłuczonych ziemniaków i tłuczonego grochu, które są jej

Trzeci talerz
Rolada serowa 5874

Ja ją po prostu uwielbiam, świetnie nadaje się na zimną przekąskę i jest łatwa do zrobienia, najważniejsze jest by nabyć dobrze roztapiający się ser żółty, z

Piekielna Kuchnia Pati
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 201

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają się

Di gotuje
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 414

Tak się zastanawiałam, dlaczego ciasto francuskie tylko sporadycznie sama przygotowywałam. Teraz już wiem, że kiedy coś gotuję, to bardzo rzadko wcześniej planuję i dlatego gotowe ciasto

Moniki Smakołyki
PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK 169

Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na bardzo prosty pasztet z udek kurczaka z pieczarkami. Jest przy okazji dość tani i szybki w przygotowaniu, więc

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka warstwowa gyros z kapustą pekińską 227

Sałatka warstwowa gyros z kapustą pekińską to jednak z moich ulubionych sałatek, tak więc udało mi się namówić Madzię aby przygotowała tą pyszną sałatkę :) Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka ziemniaczana ze szpinakiem 184

Witajcie Kochani...Dawno mnie nie bylo z Wami..niestety ale w zwiazku z pewnymi zawirowaniami jakie ostatnio dzieja sie w moim zyciu..Ale mam nadzieje, ż

NaKońcuJęzyka
Tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami i o ogrodzie moich marzeń 194

Dzień dobry,Niedawno z okazji imienin dostałam od Męża świetną książkę kucharską - Kulinarny ogród Jeanne Kelley. Przyznam się, że sobie tę książkę już wcześniej wypatrzyłam w

Chilli Czosnek i Oliwa
Wytrawne naleśniki z botwinką 165

W myśl polskiego powiedzenia - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. A dom kojarzy się zazwyczaj z miłą atmosferą i pysznym jedzonkiem ;) Ja za polskim jedzeniem zdążyłam

Weekendy w domu i ogrodzie
Majonezowe roladki z botwiną i kaczką 152

To mój drugi pomysł na niekonwencjonalne zastosowanie nowego produktu marki Winiary majonezu delikatnego. Ostatnio z tym produktem przygotowałam Jaglane muffiny ze szparagami i szynką. Teraz postanowiłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
WSP SPOŁEM KIELCE- PRODUKTY Z TRADYCJĄ 191

sześciu wyrazistych smakach.   Niezastąpiony do wędlin, dań z grilla, pieczonych ziemniaków, kanapek i sałatek  MAJONEZ KIELECKI SPOŁEM  Majonez Kielecki Społem - idealny do  kanapek, jajek. Wygodne i poręczne opakowanie.  Majonez Kielecki to kultowa marka majonezu i najważniejszy produkt WSP „Społem”, dostępny na rynku  od 1959 roku. Idealny smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki(...)poszukujących najwyższej jakości. Jego wyróżnikiem jest ostry smak i aromat uzyskany dzięki bardzo wysokiej zawartości świeżego korzenia chrzanu w składzie, bo aż 70%. Idealny do mięs, sosów, zup czy przystawek

Gotowanie Patki