Prawda jest taka, że kiedy pada hasło muffiny , pierwszą myślą, jaka przychodzi nam do głowy to słodkie babeczki. Niektórzy może nawet nie pomyśleli, że muffinki można
upichcicSezon na cukinię w pełni, więc jak co roku w mojej kuchni nie może zabraknąć pasztetu z cukini. Przygotowuje się go bardzo szybko i bardzo szybko
Kuchnia z widokiem na ogródKiedy znudzą nam się tradycyjne kanapki, warto czasami sięgnąć po coś innego. Jako wielbicielka włoskiej kuchni chciałam Wam zaproponować ciabattę ;-) moja propozycja na kanapkę na gorąco
Kuchnia Pełna PasjiNa wypad za miasto proponuję zabrać ze sobą coś nie tylko smacznego ale również zdrowego i sycącego. Do tego doskonale nadają się te muffinki. Są świetną
Smakołyki AsiCiągle odkrywam możliwości ciasta filo. Jeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze
Malinowe PocałunkiPasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego pasztetu, co za tym idzie jest lżejszy i mniej kaloryczny. Prezentuję wykwintną wersję dwuwarstwową – na białym winie
Poezja smakuSałatka z kurczakiem i ananasem to bardzo ciekawe połączenie smaków, które początkowo może odrobinę zaskakiwać. Jednak na pozór słodki ananas idealnie komponuję się z soczystymi kawałkami
Słodka StronaOsobiście... tarty ubóstwiam.Miałem już okazję przygotowywać tartę, ale na słodko ze śliwkami.Dziś przygotowałem w wersji wytrawnej i wegetariańskiej. Do tego wykorzystałem świeże szparagi i
kulinarnyJaMuffinki z szynką i żółtym serem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych, słodkich babeczek. Muffiny mają dość oryginalny, specyficzny smak szczególnie dla fanów babeczek na słodko dla
Słodka Stronacyklu domowej piekarni, serwujemy bułeczki z oliwkami. Idealne jako przystawka, na ciepło z masłem, na kolacje i śniadanie. Same w sobie mają tyle dodatków, że jako kanapka to za dużo :) Porcja na 16 bułeczek. Składniki: 120 g osuszonych oliwek ( ja użyłam zielonych ale mogą być czarne) 750 g przesianej mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli(...)wielkości. Z każdego formujemy kulkę i kładziemy na blaszce wyścielonej papierem pergaminowym - gotowe bułeczki pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Bułeczki przed pieczeniem możemy posmarować zbełtanym jajkiem albo oliwą. Czas pieczenia: Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 15-25 minut, aż nabiorą złotobrązowej barwy. (czas pieczenia zależy również
Niezły MłynekNiedawno dostałam od Cenos nowe produkty do przetestowania, między innymi płatki orkiszowe pełnoziarniste. Postanowiłam je dodać do tych oto wytrawnych babeczek. Są one nie tylko pyszne
Smakołyki Asihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujeŹle przyrządzony szpinak zapewne dla wielu z was był zmorą dzieciństwa. Jeszcze kilka lat temu sama nie pomyślałabym, że zupa szpinakowa zagości na stałe w moim
upichcicCały świat kocha sery . Różnorodność gatunków, rodzajów sprawia, że każdy smakosz może zadowolić się innym smakiem. Wytwarzany z mleka, znany był już przed naszą erą. Z
mojewypiekiinietylkoMini tarty z ciasta francuskiego są doskonałą przekąską na każdą porę dnia i nocy. Kto kocha pomidorki i ser feta będzie w niebie po zrobieniu tego
Kuchnia Bazylii