Żeby wykonać galaretkę z musu pomidorowego najpierw należy wykonać typowe gazpacho:Składniki:około 80 dag dojrzałych pomidorów (sparzone, obrane ze skórki)cały ogórek zielony (obrane
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 cukinia1 bakłażan1 serek śmietankowy1 ser camembert (u mnie ziołowy)szczypiorekoliwa z oliweksól, pieprzzioła prowansalskieBakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy
Bon Appetit Małgorzatymoja publikacjaSkładniki na 4 porcje:4 duże czerwone cebulećwiartka czerwonej kapusty1 gruszkagarść rodzynek2 łyżki startego seleraser gorgonzola sól, pieprzmiódoliwa z oliwekCebule obieramy, ścinamy "kapelusze" i
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na 2 porcje:2 buraki - dużepuszka fasoli białej3 ogórki konserwowemała cebula czerwonamajonezsól i pieprz.Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na 2 porcje:1 długi, zielony ogórek4 rzodkiewkipęczek szczypiorkubiały ser / twaróg2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto wolisól, pieprzOgórki myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy
Bon Appetit MałgorzatyPotrawa pochodzi z Prowansji.Składniki:słoiczek czarnych oliwek (100 g)1 łyżka kaparówokoło 5 suszonych pomidorów1 plaster anchois szczypta suszonego czosnkupieprz do smaku 2 plastry
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: 250 g mąki pszennej 1 średnia cukinia 2 jaja25 ml oliwy z oliwek (lub olej)100 ml mleka 1 ząbek czosnkugarść świeżego tymiankugarść świeżego
Bon Appetit Małgorzatyprzepis kiedyś widziałam w programie Macieja Kuronia.Składniki:40 dag kurzych wątróbek3 - 4 jajka ugotowane na twardo1 małe jabłko (koniecznie kwaśne)ząbek czosnkumajeranekmąka
Bon Appetit MałgorzatyNie wiem co mnie pokusiło, żeby w trakcie przygotowywania tego dania ugryźć sobie papryczkę chili? :/ to już nawyk podjadania ;)Oto propozycja przekąski, którą zaserwowałam na zlot
Bon Appetit MałgorzatyZimne nóżki to nic innego jak galareta z nóżek wieprzowych. Od lat podawane na stole w moim rodzinnym domu. Idealne na zakrapiane imprezy a także na
Bon Appetit MałgorzatyTen przepis pochodzi z bloga: Kulinarny Karnet Christophera, oryginalny przepis znajdziecie tutaj: PRZEPIS NA PŁONĄCA FIGĘ. wszelkie wskazówki otrzymałam także od autora :) Składniki na
Bon Appetit MałgorzatyGuacamole – meksykański sos (salsa) przyrządzany na bazie awokado.Nie przedstawiam oryginalny przepis na guacamole. Ponieważ w tradycyjnym przepisie do awokado dajemy tylko limonkę, sól, czosnek oraz
Bon Appetit MałgorzatyOkres poświąteczny to mój ulubiony czas, ponieważ bezkarnie mogę przetwarzać resztki jedzenia ze świąt i tworzyć nowe dania :)Podobne danie robię z naleśnikami i
Bon Appetit MałgorzatyPropozycja sylwestrowo - karnawałowa. Paszteciki robi się szybko bo są z ciasta francuskiego. Idealnie smakują z barszczykiem :) Składniki:1 gotowe ciasto
Bon Appetit Małgorzatymoja publikacja, niestety redakcja zmieniła przepis. ja napisałam 1 opakowanie żelfixu a redakcja 1 łyżeczka żelatyny, to za mało na 1,5 litra bulionu! czytajcie przepisy
Bon Appetit Małgorzaty