Ciekawą alternatywą do kanapek zamiast wędlin i serów może być wykonana przeze mnie pasta z zielonej soczewicy. Smakuje ona trochę jak pasztet, ale mi wydaje się
upichcicFresco znaczy świeży. Wszystko jasne i kropka. Nie ma konieczności dodawania czegokolwiek, no może poza przepisem na tą niekomplikowaną w przygotowaniu, ale bardzo odświeżającą sałatkę. Magia
BaRepasSKŁADNIKI 600 g mąki 15 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250-300 ml letniej wody 100 g smalcu 1 płaska łyżeczka soli sezam do posypania 1
zielonacukinkaPo nocnym obiedzie , został mi jeszcze kawałek łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie
Parowar FacetaWiem, wiem, że to bomba kaloryczna, ale czasami nie można się oprzeć, by nie podjeść. Na pewno są tacy, którzy nie znoszą ani serka pleśniowego, ani
W kuchennym oknie EwyPokażę Wam jak prosto zrobicie sos który przez długi czas może stać w lodówce. Dzięki niemu na wyciągnięcie ręki będziecie mieli kompozycję smakową chilli i limonki
Kuchnia PROzdrowotnaProste, pyszne i niskokaloryczne :)) Sprawdza się na okolicznościowych imprezach jako przekąska ale ja często robię taką galaretę bez okazji, tak, żeby przekąsić coś smacznego i niezbyt
Walijskie PichceniePrzekąska idealna na imprezę, bądz na wieczór przy lampce wina oraz przy filmie:) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka, 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka, olej, gyros
Kuchnia Pełna PasjiIstnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z
Kuchnia Pełna PasjiZawsze kupowałam szpinak mrożony, do sosów, ostatnio postanowiłam wypróbować coś nowego :) Świeży szpinak smakuje zupełnie inaczej niż ten mrożony. A taka sałatka warzywna myślę że jest
Kuchnia Pełna PasjiMniam taką sałatkę dzisiaj zaserwowałam na kolację. Moja połówka była zachwycona i powiedziała, że jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła
Niezły MłynekDziś kolejny ciekawy i bardzo prosty przepis :) Nie wymaga dużo pracy i do tego czas parowania jest bardzo krótki. Użyłem ser camembert, gruszkę i żurawinę :) Camembert
Parowar FacetaSkładniki: filety z matiasa marynowane w oleju 5 sztuk, oliwki zielone 10 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1/2 łyżeczki oliwki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 główka czosnku 12 średniej wielkości pomidorów przeciętych na pół sól i pieprz, do smaku ½ szklanki oliwy z oliwek ½ szklanki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki świeżej
naRuszcieCzasem chcę coś zjeść, a nie wiem co mogłoby to być... Znacie to uczucie? Wtedy najlepiej sprawdzają się szybkie do przygotowania przekąski. Do tej wystarczy ciasto
Pasja Smaku