Uwielbiam gotować na winie, oczywiście mój czołgista śmieje się ze mnie, że raczej co się nawinie :-) Łobuz !! Tym razem do sosu dodałam piweczko i jogurt :-) a
Gaździnka warzySkładniki: 300 g wędzonego boczku 3 cebule 350 g mrożonego groszku 2 ząbki czosnku Ciasto na paszteciki Tutaj Przygotowanie: Groszek zalać bulionem lub wodą i
Gaździnka warzySkładniki: 2 golonka z indyka 1 skrzydełko z indyka cebula 2 marchewki 2 pietruszki 6 ząbków czosnku 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
Gaździnka warzySkładniki: 130 g pora 1 cebula 16 ząbków czosnku (2 główki) 60 g masła 3 średnie ziemniaki bulion warzywny ok pół szklanki mleka kilka kropel soku
Gaździnka warzySkładniki: 100 g ryżu trybowane mięso z indyka papryka czerwona 100 g zielonej fasolki szparagowej ćwiartka sałaty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego bulion warzywny Przygotowanie
Gaździnka warzySkładniki: 3 kawałki Mintaja kawałek pora łyżka śmietany z Bażanowic :-) kieliszek białego półwytrawnego wina sól, pieprz koperek, natka pietruszki Przygotowanie: Pora umyć i osuszyć, pokrojonego podsmażyć
Gaździnka warzySkładniki: 1 kg dyni 2 duże cebule 500 ml bulionu warzywnego grzanki natka pietruszki Przygotowanie: Dynię dokładnie obrać i usunąć pestki, pokroić w kostkę. Na
Gaździnka warzySkładniki: 5 filetów Matiasa 2 czerwone cebule kilka kaparów kilka gałązek koperku 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie: Jeśli ryba jest za słona, należy ją namoczyć w
Gaździnka warzySkładniki: 5 średnich buraków 2 żółte cebule jedna czerwona łyżeczka octu jabłkowego bulion warzywny 1-2 ząbki czosnku szczypta tymianku (opcjonalnie) łyżka masła sól, pieprz
Gaździnka warzySkładniki: 500 g łopatki żółta i czerwona cebula duży ząbek czosnku kromka chleba jajko sól, pieprz szczypta tymianku i lubczyku kilka kropel maggi sos: 20 dag
Gaździnka warzySkładniki: 10 ziemniaków żółta i czerwona cebula jajko łyżka mąki pszennej sól, pieprz szczypta lubczyku, tymianku, cząbru, rozmarynu i mielonego kminku kilka kropel sosu sojowego
Gaździnka warzySkładniki: podudzia z kurczaka zagrodowego 6 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżka, woda 3 litry, oliwki zielone 20 sztuk, jajka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 20 dag tłustego sera białego 1 Camembert z zielonym pieprzem 1 łyżka masła 1 cebula czerwona 1 mała śmietana 12% 2 jajka ugotowane na twardo
kgwjanczewoSkładniki: 1,30 dkg karkówki lub schab, łopatka szczypta gałki muszkatołowej, kmin mielony, majeranek, tymianek, wędzona mielona papryka sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżka majonezu Wykonanie
kgwjanczewoDoskonałe zarówno na śniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je
Krakowskie smaki Ani