pieczone grzyby nadziewane ricottą

pieczone grzyby nadziewane ricottą

pieczone grzyby nadziewane ricottą

Kolejny Jamie Oliverskładniki: 75 g sera ricotta ( spokojnie może być więcej)skórka z 1 cytryny1/2 świeżej czerwonej chilli, wypestkowana i drobno posiekana, do smakusól morskaświeżo zmielony czarny pieprz2 łyżki liści świeżego oregano lub majeranku , drobno posiekane4 łyżki parmezanu, świeżo tarty plus dodatkowa porcja do posypania4 duże  grzyby lub 8 średnich oliwa z oliwek extra virginparę liści rukoli  lub zioła ( pietruszka, kolendra) do przybraniaprzygotowanieUżyłam dużych grzybów Portobello... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.