Muszę przyznać, że dawno nie byłam tak zmęczona po tygodniu urlopu… Myślałam, że wykorzystam ten czas i popracuję w kuchni… poodwiedzam zaprzyjaźnione blogi, zobaczę
UgotujmyTo.plDo skarbów jakie udało nam się nazbierać w ostatni weekend na farmie oprócz słodziutkich truskawek i malin na pewno mogę zaliczyć bób Strasznie dawno go nie
UgotujmyTo.plObiecałam, że wrócę do tematu bobu więc jestem… z nowym przepisem…:)! Dzisiaj sałatka z bobu na ciepło z chorizo. Inspirację znalazłam u Karmelitki
UgotujmyTo.plTo już ostatni dyniowy przepis, przynajmniej przed Świętami…;)! Poleciła mi go Magda D-A, za co Jej bardzo dziękuję :)! Dwa główne składniki pasztetu – to
UgotujmyTo.plI już mamy grudzień, czyli Święta tuż… tuż…:) Uwielbiam Boże Narodzenie, mimo że okres przedświąteczny daje mi -jak chyba każdemu- nieźle w kość ..;) Na
UgotujmyTo.plJak juz wcześniej wspomniałam przed Świętami na blogu będzie śledziowo…;) Pojawiły się już śledzie z buraczkami i jabłkami. W zeszłym roku na blogu przedstawiłam przepisy
UgotujmyTo.plPo raz pierwszy zrobiłam te śledzie ze śliwkami jakieś dwa tygodnie temu. Od tego czasu przygotowałam je jeszcze dwukrotnie. Dla mnie w tej chwili to numer
UgotujmyTo.plPo obfitych Świętach i Sylwestrze dobrze jest rozpocząć kolejny rok od czegoś lekkiego… Jako pierwszy przepis w tym roku postanowiłam przedstawić Wam lekką sałatkę, będzie
UgotujmyTo.plPrzed Świętami podzieliłam się z Wami moimi przepisami na link https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-buraczkami-jablkami/, na https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-rodzynkami-w-curry/ i moje ulubione https://ugotujmyto.pl/korzenne-sledzie-ze-sliwkami-chili-olejem-rzepakowym/. Jednak czasem sięgam
UgotujmyTo.plJeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące
UgotujmyTo.plMając w Rodzinie wielu wielbicieli tej ryby, z moją skromną osobą włącznie, zwykle przygotowuję na kolację wigilijną kilka rodzajów śledzia. W zeszłym roku przebojem były korzenne
UgotujmyTo.plPewnie nie każdy z Was lubi buraki, ale zapewniam, że jeśli spróbujecie je w takiej postaci, zakochacie się w nich bez pamięci!:)) Po raz pierwszy
Słodko-Słony Świat Ilony2 opakowania gotowego ciasta francuskiego1 jajkodowolna sałatkaSałatka we francuskich kokilkach, to bardzo prosty sposób na zaserwowanie zwykłej sałatki w efektowny sposób.Rozpakowujemy ciasto francuskie. Rozkładamy je
Świat Domowej KuchniFarsz:1 kg pieczarek½ kg kiszonej kapusty1 cebulasólpieprzoliwa do smażeniaCiasto drożdżowe:500 g mąki1,5 łyżeczki drożdży instant2 łyżeczki cukru1 łyżeczka soliok. ½ łyżeczki gałki muszkatołowej¾ szklanki
Świat Domowej Kuchni10 plastrów prostokątnej szynki konserwowej serek chrzanowy Ostrowia lub Almette1 łyżeczka chrzanu (opcjonalnie)1 l wywaru warzywnego lub bulionu10 łyżeczek żelatyny (na 1 litr
Świat Domowej Kuchni