przystawka - 12862 przepisów (strona:687/858)

Ostre serduszka 216

Takie serca wyglądają niebanalnie, a z sosem chili smakują genialnie. Dzięki połączeniu dwóch rodzajów sera, przekąska ta oryginalnego smaku nabiera. Można na gorąco ją zajadać lub

Moniki Smakołyki
Babeczki z mięsem na cieście francuskim 353

Zapraszam na babeczki z mięsem, pieczarkami, z dodatkiem sosu chili. Chrupiące, smaczne, połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z ostrą papryczką chili.  Składniki 4 porcje: sos

Moniki Smakołyki
Jajko po francusku 183

 Jest to bardzo szybkie danie idealne na śniadanie. Składniki: 2 szt. babeczek  z ciasta, 2 jajka, 4 plastry sera żółtego, sól do smaku, pieprz

Moniki Smakołyki
Kwiat jajeczno -pieczarkowy 188

Składniki na 1 kwiat: 9 małych pieczarek, 1 jajko, 3 plastry sera, 1 pomidor suszony, oliwka zielona, masło, zielona pietruszka, sól, pieprz. Przygotowanie: Pieczarki czyścimy, odcinamy

Moniki Smakołyki
Bagietka na bogato 179

Dla głodnego nic trudnego. Każdy jest w stanie przygotować sobie wielka bagietkę kolorową, do zjedzenia gotową. Można ją na części podzielić i wiele osób nią obdzielić

Moniki Smakołyki
Paluszki serowe z kapary 198

Paluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje. Można w piekarniku je piec, albo na grillu z

Moniki Smakołyki
Rolada kolorowa na pesto pietruszkowym z kuskusem 244

Rolada z kurczaka i indyka wygląda znakomicie i smakuje wyśmienicie. Chili  wyostrza jej smak, a łagodzi ją szpinak. Serek nadaje jej lekkości i wyjątkowej

Moniki Smakołyki
Ziemniaczano szpinakowe babeczki z niespodzianką 160

 Biały, puszysty i serek, w babeczkach z ziemniaków i szpinaku się ukrywa, nowe smaki przed Wami odkrywa.  Składniki: 3 porcji 30 min pieczenia i

Moniki Smakołyki
Kapusta włoska z wody 240

Składniki ; dowolnej wielkości główka włoskiej kapusty, ale wystarczy taka około 40 -50 dag masło , bułka tarta , sól , cukier Przygotowanie ; Kapustę obrać ze zwiędłych liści , umyć i

Proste Potrawy
Tarty buraczek czerwony 218

składniki : około 1 kg czerwonych buraczków sól, ocet jabłkowy lub sok z cytryny cukier, sól Przygotowanie : Buraki umyć (kupować zawsze jednej wielkości) Do garnuszka w którym

Proste Potrawy
Pomidory faszerowane jajecznicą 227

Nie jest to może pomysł zbyt rewelacyjny , ale jest to danie jakby 2 w 1. Przepis znalazłam  w gazetce Kauflandu , ale jeszcze  przerobiłam go

Proste Potrawy
Krucha sałata w jogurcie 198

Składniki : 1 główka sałaty  5 dag rodzynek  mała cebula 1 jabłko sok  z cytryny około 1/2 szklanki jogurtu (jeśli sałata duża to zrobić

Proste Potrawy
Czerwona kapusta z jabłkami 206

Przepis podpatrzyłam w książce Ewy Aszkiewicz  "Kuchnia polska "Oczywiście trochę go zmodyfikowałam :)Składniki : mała główka czerwonej kapusty - około 50 dag 1/2 szklanki wina czerwonego , wytrawnego

Proste Potrawy
Czosnek kiszony 187

Najprostszym sposobem ukiszenia czosnku o tej porze roku jest wykorzystanie zalewy z ogórków, które już ukisły i mamy właśnie pozostałą zalewę.Szkoda jej wylewać :)Obieramy czosnek

Proste Potrawy
Czosnek marynowany w winie 196

Przepis znalazłam w specjalnym numerze Kuchni (2/200 )- "Dziadkowe i babcine nalewki i przetwory"Czosnek można zamarynować właściwie o każdej porze roku.Ogórki, pomidory, dynie i inne

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania