Łosoś z burakiem i jajkiem przepiórczym 1922 plastry łososia wędzonego, 2 łyżki syropu z granatów, 1 łyżka miodu 1 burak, 12 jajek przepiórczych, ognista mieszanka przypraw, Syrop z granatów wymieszać z miodem
królestwo garów
Łosoś z truskawkami 184łosoś wędzony, szalotki, sok z pomarańczy, posiekana skórka z pomarańczy, truskawki, Szalotki posiekać. Łososia posiekać. Wymieszać z szalotką i sokiem z pomarańczy – wszystkie składniki dodajemy do
królestwo garów
„tatar” z wędzonego łososia 1914 szalotki, 100 g wędzonego łososia, 1 -2 buraki, 1 ogórek, jajka przepiórcze lub kurze, ognista mieszanka przypraw sok z limonki, łyżka miodu, 4 łyżki oliwy
królestwo garów
Pomarańczowy łosoś z jajkiem 1782 plastry łososia wędzonego, pomarańcza, 4 jajka przepiórcze, 2 szalotki, Szalotki, obrać, przekroić wzdłuż na pół a następnie wzdłuż w cienkie plasterki – w „piórka”. Jajka ugotować
królestwo garów
dorsz faszerowany, na słodko 1431 kg filetów z dorsza, 2 jajka, 80 g suchego placka drożdżowego, 300 ml mleka, 40 g kaszy manny, skórka otarta z 1 cytryny, sól, 1
królestwo garów
Łososiowa przekąska 202300 g łososia wędzonego, 2 małe szalotki, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, sok z pomarańczy, garść liści baby szpinaku 100 g mrożonych malin, 100 g mrożonej
królestwo garów
"Pierożki" z rukolą i pieczarkami 164300 g ciasta na chińskie pierożki (2 opakowania), farsz: 300 g pieczarek, 100 g rukoli, 1 - 1,5 łyżki sosu ostrygowego, 2 - 3 łyżki sosu sojowego
królestwo garów
Ryba po grecku – dorsz po grecku 1291 kg płatów z dorsza, sos: 250 g marchewki, 150 g pietruszki, 150 g selera, 300 g cebuli, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 listki laurowe, sól
królestwo garów
Sałatka z wędzonego łososia ze szparagami 166400 g łosia wędzonego w plasterkach, 2 pęczki białych szparagów, 6 kumkwatów, sok z 1/2 pomarańczy, bratki jadalne dla koloru, koperek dla koloru i smaku Szparagi
królestwo garów
Groszek z jajkami przepiórczymi 141450 g groszku, 150 g boczku wędzonego w plastrach, 1 pepperoni, 15 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, sól, pieprz, masło lub oliwa Boczek podsmażyć na chrupko. Pokroić
królestwo garów
Małże zapiekane - mule zapiekane 1841 kg muli, 80 g startych migdałów, 100 g tartej bułki, 1 pepperoni, 1 ząbek czosnku, 250 g natki pietruszki, 30 g parmezanu, oliwa, Wyszorować szczoteczką
królestwo garów
Tatar z tuńczyka 136250 g świeżego tuńczyka, 1/2 dużego, winnego jabłka, 2 szalotki, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, skórka otarta z 1 limonki, sok z limonki, 4 łyżki oleju
królestwo garów
Papryczki nadziewane quinoą 16915-18 małych papryczek, 100 ml komosy, 1 cebula, oliwa, 2 ząbki czosnku, garść mięty, 150 g cukinii, chilli, sól, pieprz Quinoa czyli komosa ryżowa, spokrewniona
królestwo garów
Figi zapiekane z karmelizowaną papryką 200Figi, ser Manchego* papryka karmelizowana**, orzechy laskowe Na jedną figę potrzebujemy 1 łyżeczkę karmelizowanej papryki, 1 łyżkę startego sera oraz 1 łyżeczkę posiekanych orzechów laskowych. Figę
królestwo garów
Okrasa 352pierś z gęsi ze skórą i tłuszczem, sól, pieprz, majeranek, 1/2 ząbka czosnku Bardzo drobno posiekać (nie mielić w maszynce!) mięso razem z tłuszczem i skórą
królestwo garów