Dla wszystkich poszukujących odmiany na talerzu. Delikatny orientalny akcent, który z powodzeniem możemy podać zamiast klasycznego puree z ziemniaków. Składniki: 1/2 szklanki soczewicy 2 małe szalotki
Piąty grzech głównyTen sos jest dobrym dodatkiem do... wszystkiego! A z wszystkiego najlepiej pasuje do kurczaka, pod każdą postacią. Nie może go zabraknąć w sezonie grillowym :) A
Piąty grzech głównyCiasto francuskie w wersji wytrawnej. Banalne w przygotowaniu, a smak ma niebiański... Ostrzegam! Jeżeli zamierzacie je postawić na stole z przekąskami na imprezie, to lepiej od
Piąty grzech głównyWłaśnie takie potrawy lubię najbardziej – wszystkie składniki wystarczy pokroić, przełożyć do naczynia lub formy i wstawić do rozgrzanego piekarnika, z którego następnie wyłania się pyszne danie
Roślinna - blog wegańskiKilka dni po premierze gry „Wiedźmin – Dziki Gon” straciłam Najcierpliwszego. Znaczy fizycznie był. Był i zamieniał tlen na dwutlenek oraz spożywał. Więc żył. Nasze mieszkanie wypełniło
ladykitchenSałatka z makaronem i łososiem na lunch też może być lekka i szybkostrawna czego uzasadnienie umieściłam pod tym przepisem.Może to okazać się odkrywcze zważywszy,że
Sztuka gotowania w/g SamirySzybkie greckie małe co nieco? Więc niczym Hellada sprostałam zadaniu ;).
Malinowe Pocałunkiskładniki: 30 śliwek kalifornijskich suszonych 30 plasterków boczku wędzonego 30 połówek orzecha włoskiego gorąca woda 30 wykałaczek wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 0,5 kg pieczarek 3 cebule 7 grahamek kilka plasterków wędzonego boczku tarty ser sól, pieprz, papryka kilka kropli sosu sojowego Przygotowanie: Boczek pokroić w
Gaździnka warzyPsianka podłużna ( Solanum melongena), czyli bakłażan lub oberżyna. Warzywo, które w środowisku naturalnym występuje w klimacie tropikalnym Północnej Afryki, Półwyspu Arabskiego i Indyjskiego, a w Polsce
W kuchni KatieOstatnio polubiłam faszerowane warzywa i coraz więcej ich robię :) tym razem na patelni :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaskładniki: 4 pomidory 120 g sera feta 8 plasterków boczku 2 – 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie oliwa sól, pieprz wykonanie: Pomidory myjemy, przekrawamy, wydążamy. Następnie
Domowy Smak JedzeniaSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródCzęstotliwość publikacji troszkę spadła, ale mam nadzieję, że to chwilowe :) Zajadając się kanapeczkami na szwedzkim chlebie knackebrod, chciałabym Wam napisać o nowym projekcie, w którym mam
W kuchni wieczoremTa przekąska wymaga sporo pracy i poświęcenia, bo napełnianie małych krążków to praca misterna, ale bardzo efektowna i smaczna. Choć na przyszłość, gdybym miała je robić
Kolorowy Przepisownik