Czas przygotowania: 80 min. Składniki na formę do tart o średnicy 24 cm Koszt przygotowania: 25,00 zł SKŁADNIKI na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej
kulinarnyJaSmaczna, ekspresowa sałatka z kalafiora. Idealna jako dodatek do obiadu. Składniki: 1 kalafior, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych, ¾ szklanki majonezu, 1 pomidor, natka pietruszki, sól
Tradycyjna KuchniaMiało być o ciężkiej orce na ugorze jaką jest depilacja, ale depilacja średnio pasuje do jedzenia. Jak ktoś bardziej wrażliwy to może nie zdzierżyć i womitować
ladykitchenSkładniki: ok 1,5 l bulionu wołowego 2-3 kostki bulionu warzywnego 7 plasterków chudego wędzonego boczku biała i czerwona cebula kawałeczek selera 2-3 ząbki
Gaździnka warzyKtóż nie lubi pierwszej, młodej kapusty? Jej nie powtarzalny smak, kolor... to danie tak smakuje tylko na początku sezonu, szybko się ją przyrządza i to przemawia
kgwjanczewoDomowy sposób na pyszne śledzie. Składniki: 5 filetów śledziowych solonych 3 jabłka 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 szklanki octu ½ łyżeczki przypraw korzennych cukier do
Tradycyjna KuchniaDieta to nie tylko warzywa, owoce i ograniczenia, to także smaczne pełnowartościowe posiłki, które wcale nie dają nam poczucia niedosytu. Przed wami lekkie pełnobiałkowe omletowe sushi
KreatywnePinyPo serniku ze Snikersami pora na coś lekkiego i mało kalorycznego. Zapraszam Was do wypróbowania sałatki z wędzonym kurczakiem. Jest lekka, apetyczna i idealna
Passion of CookingZiemniaki po szwedzku tak zwane „ Hasselback potatoes ” coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. I wcale się nie dziwię. Są banalnie proste, a przy tym
Passion of CookingSkładniki: 750-800 g ziemniaków 75-80 g wędzonego boczku 2 jajka 3 cebule w tym jedna czerwona 1,5 łyżki mąki pszennej sól, pierz szczypta
Gaździnka warzyWitajcie po długiej przerwie. Dziękuję wszystkim, którzy zaniepokojeni byli brakiem postów i próbowali mnie zmotywować do pisania. Obiecuję poprawę i spieszę z krótkimi wyjaśnieniami. :) Ostatnie dwa
Pełny talerz"Zawsze na świąteczne śniadanie przygotowuję dla mojego męża jakieś danie w galarecie, ponieważ jest ich wielkim miłośnikiem. W tym roku był to schab w brzoskwiniach
Wiem co jem"Na jutrzejsze śniadanie polecam jajka faszerowane hummusem (dla niewtajemniczonych - pasta z gotowanej ciecierzycy z dodatkiem przypraw i pasty sezamowej tahini). Do ich przygotowania użyłam gotowego
Wiem co jem„Kilka dni temu portal Prozdrowie.pl zaproponował mi udział w Świątecznym projekcie Kulinarnym. Bardzo mnie to ucieszyło, że mój blog został zauważony. Poczułam się doceniona i zaszczycona
Wiem co jem„Kto się jeszcze nie przekonał do awokado powinien to zrobić jak najszybciej, bo owoc to wielce pożyteczny dla naszego organizmu i w dodatku bardzo dobrze przyswajalny
Wiem co jem