przystawka - 12862 przepisów (strona:619/858)

Surówka z rukoli 161

Dzisiaj mamy ją do obiadu (kurczak) ,ale równie dobrze nadaje się na lekką ,wieczorną przekąskę. Składniki 80 g rukoli 200 g pomidorków cherry 4 łyżeczki marynowanego

R'n'G Kitchen
Tarte flambee z serem kozim 143

Propozycja na szybką smaczną przekąskę z kozim serem. Przepis zaczerpnięty z magazynu Moje Gotowanie. Składniki 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1 duża czerwona cebula 2 dymki

R'n'G Kitchen
Przegrzebki karmelizowane 165

Propozycja na pyszną kolację wg R.Makłowicza Składniki 18 przegrzebków 2 łyżki skoku z limonki 1 łyżka oleju sojowego 3 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen
Ryż ze szpinakiem 144

Świetny dodatek do obiadu ,może być samodzielnym daniem głównym lub przekąską. Składniki 150 g ryżu 300 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 pełna łyżka masła 1

R'n'G Kitchen
Kalafior zapiekany pod beszamelem 121

Kalafior w sosie beszamelowym z kozim serem ? Jak dla nas pysznie. Dodatek sera koziego dojrzewającego okazał się strzałem w dziesiątkę. Składniki 1 mały kalafior ( 700-800

R'n'G Kitchen
Zielone szparagi w sosie pomarańczowym 121

Sezon na szparagi w pełni. W sosie pomarańczowym są pyszne. Składniki 500 g zielonych szparagów 1 duża pomarańcza 120 g masła 2 żółtka sól cukier biały

R'n'G Kitchen
Grillowane krewetki 129

Idealna przekąska dla amatorów krewetek. Składniki 125 ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki natki pietruszki 500

R'n'G Kitchen
Burger z indyka 137

Zdrowe ,smaczne i soczyste. Składniki 600 g mielonego mięsa z udźca indyczego 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oleju z pestek winogron

R'n'G Kitchen
Fettuccine z suszonymi pomidorami 129

Wychodzimy z założenia ,że makarony są najlepsze na świecie. Może dlatego mamy zawsze zapas różnego rodzaju makaronu. Sprawdzają się na szybką przekąskę ,obiad czy kolację. Składniki

R'n'G Kitchen
Gałki z kury w galarecie 189

Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponujemy przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki pół kury

R'n'G Kitchen
Cykorie w sosie serowym 132

Cykorie w takim sosie smakują wybornie. Sos robiony na bazie sosu beszamelowego nabiera zupełnie innego smaku dzięki serowi. Najlepszy jest ser grueyer i parmezan, ale można

R'n'G Kitchen
Racuszki ziemniaczane 155

Dodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w

R'n'G Kitchen
Ryż smażony z kapustą 130

Świetne połączenie zasmażanej kapusty z ryżem pasuje jako dodatek do dań głównych ,jak i na lekką przekąskę. Szczególnie polecamy właśnie teraz ,gdy mamy dostęp do młodej

R'n'G Kitchen
Homar pieczony w maśle z przyprawami 114

Prosty przepis na wykwintną kolację. Składniki 1 homar (ok. 700 g ) 100 g masła 1 łyżka natki pietruszki 1 dymka 1 łyżka koperku 2 ząbki czosnku

R'n'G Kitchen
Wołowina z imbirem i warzywami 144

Wołowina w chińskim wydaniu. Składniki 500 g polędwicy wołowej 200 g marchwi 1 żółta papryka 1 cebula 2 dymki 70 g imbiru 100 ml bulionu mięsnego

R'n'G Kitchen