składniki: 2000 g gruntowych ogórków 5 łyżek musztardy 200 ml octu 800 ml wody 300 g cukru 30 g soli liście laurowe ziele angielskie ziarenka białej
Domowy Smak JedzeniaW ostatnim wynajmowanym przeze mnie i Magdę mieszkaniu nie było piekarnika - wszystko spoko, tylko jego brak. To nieco ograniczało moją wyobraźnię. Teraz jestem tydzień już w
Kuchnia moimi oczamiAromatyczna kukurydza pieczona z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą chili. Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielna przekąska. Warto skorzystać z sezonu
Oryginalny smakWakacje to pełnia sezonu na cukinię. Korzystajcie z niej póki jest! Moja Mama robi z niej zapas sałatki białostockiej, ja rozkoszuje się w kwiatach cukinii i
Pasja Smakułosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1
królestwo garówskładniki: 2000 g ogórków gruntowych 3 – 4 cebule 310 g cukru 300 ml octu 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki słodkiej papryki 2
Domowy Smak JedzeniaMoja koleżanka Gosia z Tyczyna zrobiła kiedyś taką sałatkę. Bardzo mi posmakowała. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Można ją zrobić do obiadu, na kolację czy
Pyza i Surówkałosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1
królestwo garówBłyskawiczna sałatka o ile wcześniej upieczecie buraczki. Te młode pieką się błyskawicznie. Do tego pyszna mozzarella i sałatka - carpaccio gotowa. Spróbujcie, jest pyszna. Sałatka - carpaccio z
Moje Małe CzarowanieKażdy z nas miał okazję kiedyś choć raz zjeść buraki zasmażane. Ja i mój starszy syn uwielbiamy je i gdyby nie fakt że barwią na czerwono
Magiczny GarnekSztuka mięsa pieczona stanowi doskonałą alternatywę dla kupnych wędlin, takie mięso na zimno do chleba to wspaniały element do kanapki, a na ciepło - pokrojone w plastry
kgwjanczewoMarynowana cebulka jest dodatkiem dość znanym. Najczęściej marynuje się niewielkie sztuki w całości. Ładnie wyglądają potem takie drobne kuleczki dorzucone do sałatek. Ja pokusiłam się o
Codzienna kuchnia niecodziennaPasta z fasoli, śmiesznie nazywana często „wegetariańskim smalcem”, to przepyszne smarowidło do kanapek. Ma tak mnóstwo przypraw i głęboki smak, że posmakuje niemal każdemu
Poezja smakuSezon nowalijek już dawno rozpoczęty więc nadrabiam zaległości i publikuję dziś przepis na młodą kapustkę - idealny dodatek do wiosennego i letniego obiadu. Pyszności! Młoda kapusta
paapilotkaaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna, letnia sałatka z rukolą, arbuzem i fetą. Przygotowuje się ją błyskawicznie, doskonała na lekką kolacje. Soczysty słodki arbuz
Marta Gotuje