Ależ przypasowała mi ta sałatka to nie macie pojęcia. Uwielbiam oliwki odkąd pojechałam do Tunezji, pomyśleć że kiedyś ich nie cierpiałam. Jak to gusta się zmieniają
Moje Małe CzarowanieTydzień temu podawałam przepis na wegańskie papryki faszerowane warzywami i pęczakiem. Dziś kolejna propozycja warzywna z amarantusem ekspandowanym, o którym zapomniałam na czas urlopu. Tym razem
Weekendy w domu i ogrodzieJakie są najlepsze imprezy? Spontaniczne! Takie przygotowywane w 1 godzinę. Bo tyle miałam czasu od podjęcia decyzji, że chcę zaprosić gości. Przygotowałam finger food przy pomocy
Bon Appetit MałgorzatyW zasadzie nie wiemy dlaczego tak mało przepisów na przetwory na naszym blogu, bo przecież robimy je każdego lata. W tym roku nadrabiamy zaległości, a cykl
Przepisy AleksandryPonieważ bardzo lubię czerwone buraczki chętnie wykorzystuję je na różne sposoby. Sałatka z buraczków z mozarellą i wędzonym kurczakiem doskonale nadaje się na popołudniową przekąskę, wieczorne
Trzeci talerzT en przepis to zabawa jedzeniem. Z jednej strony prostota i minimalizm, z drugiej złożoność barw, tekstur i smaków. Moim celem było tutaj połączenie kilku pozornie
Food SquareCo jakiś czas staję przed kłopotem pieczywa niepierwszej świeżości. KasiaJ (dziękuję!), pomysłodawczyni i moderatorka akcji "Pora na pomidora!" na Durszlaku podsunęła mi myśl, którą prezentuję Wam
Weekendy w domu i ogrodzieZostało nam trochę produktów z przygotowania zupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak
R'n'G KitchenKrokiet z farszem grzybowym Po krokietach szpinakowych , kapuścianych i pieczarkowych nadszedł czas na krokiety z leśnych grzybów . Czas akuratni , bo w lasach pojawiły się piękne pachnące
Ogrodnik w podróżyŚniadanie z grilla to świetny sposób na rozpoczęcia dnia. A te faszerowane papryki z serem, jajkiem i szczypiorkiem są absolutnie pyszne. Świeże duże papryki smakują najlepiej
naRuszcieSkładniki: 400 g żółtej cukini - już obranej i oczyszczonej z pestek 720 g zielonej cukini - już obranej i wyczyszczonej z pestek 3 cebule 4-6 łodyg
Gaździnka warzyDzisiaj coś bardzo prostego, ale chyba w Polsce niezbyt znanego. W naszym domu ziemniaki jako podstawa dania lub jak je zwali inni „zapychacz”, podawało
KasiaiKrzysiu.plTym razem pragnę pokazać Wam idealną przekąskę do piwa typu Pilsner Niemiecki. Jako, że sezon na pyszną i kruchą kapustę w pełni postanowiłam ją wykorzystać. Duet
Mango PapajaSkładniki: 300 g mąki pszennej 250 g masła 3 łyżki śmietany żółtko 280 g białego sera szczypta soli i chilli Farsz Mięsny Przygotowanie: Do przesianej
Gaździnka warzyAvocado samo w sobie smakiem na kolana nie rzuca. Stanowi za to idealną bazę do różnorodnych wariacji. Efektownie się prezentuje ze względu na piękną pastelową barwę
Życie zamknięte w smaku