przystawka - 12862 przepisów (strona:609/858)

Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chili 142

Słodko-kwaśna sałatka z pomidorków, ogórka i chili. Lekko słodkawa marynata miesza się z kwaskowym ogórkiem konserwowym, a wszystko przełamane ostrością chili. Niezwykle lekka i orzeźwiająca

Pociąg Do Kuchni
Małże zapiekane 168

Małże zapiekane pod delikatną, aromatyczną, złocistą pierzynką. Lekki słono morski smak przełamany jest chrupką bułką oraz aromatem czosnku, z lekką pikantnością pepperoni i świeżością cytryny. Zapiekane

Pociąg Do Kuchni
Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym 153

Pierogi piemonckie nie są zwykłymi pierogami. Są to pierogi z żółtkiem, które rozpływa się na talerzu po rozcięciu pieroga tworząc wraz z farszem niesamowicie aksamitny sos

Pociąg Do Kuchni
Grilled cheese – tosty amerykańskie 181

Grilled cheese to nie do końca grillowany ser. Grilled cheese – tosty amerykańskie, złożone razem połączone dużą ilością roztopionego sera, z różnymi dodatkami, smażone na patelni

Pociąg Do Kuchni
Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami 206

Tabbouleh libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami. Jest to odmiana arabskiej, dokładnie libańskiej, sałatki z warzyw z kaszą kuskus. Jednak zamiast kaszy kuskus można też

Pociąg Do Kuchni
Sushi z bio tofu 129

Firma Polsoja przysłała mi niedawno mnóstwo pyszności: różne rodzaje bio tofu i kiełbaski (uwielbiam), dziękuję bardzo za ten miły gest, będę z przyjemnością testować i pisać

Co na wege obiad?
Pasztet z cukinii i soczewicy 179

W mojej kuchni klęska urodzaju – cukinia w ilościach nie-do-przerobienia aż się prosi o spożytkowanie. A ponieważ już dawno chciałam spróbować zrobić pasztet z…. soczewicy

Trzeci talerz
Podpłomyki z oregano, podawane z gruszką, kozim serem, orzechami i czerwoną kapustą 186

G dy szukam nowych inspiracji, często patrzę na przepisy moich przodków. Takie pradawne receptury mają w sobie więcej uroku niż kuchnia nam współczesna. Czuć w nich

Food Square
12 godzin -ogórki wczasowe --- 12 ore- cetrioli vacanze 191

Składniki 500g ogórków, 1/2 łyżki soli, kawałek chrzanu 1mala główka czosnku nie obranego ,przeciętego na pół worek strunowy gałązka kopru z nasionami ew. liść chrzanu Wykonanie

w mojej kuchni
Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania 222

Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest

Ogrodnik w podróży
Sałatka z zupek chińskich 1603

Nasza wersja znanej chyba wszystkim sałatki z makaronu "chińskiego". Przyrządzamy ją prawie na każdą okazję, a zwłaszcza dla niezapowiedzianych gości, bo wbrew pozorom szybko się ją

Kolorowy Przepisownik
Twarożek z olejem rydzowym 134

Znacie olej rydzowy? Ma charakterystyczny smak, więc albo się go kocha albo nienawidzi. Od zawsze zajadałam go z poszatkowaną cebulką i ogórkiem kiszonym oraz pieczywem. Bardzo

Jadło i czytadło
Krem z zielonego groszku 180

Chcemy wyjechać z Najcierpliwszym na wakacje. Zaczął się okres poszukiwań. Gdzie? Jak? Dlaczego nie możemy jechać do Azerbejdżanu? Padło na polskie morze. Maksymalnie daleko od ludzi

ladykitchen
Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową 161

Wczoraj wzięło mnie na wspominki podróżnicze, więc dziś pozostaję w tym nurcie. Przeglądając zdjęcia z Londynu, przypomniałam sobie miłą restaurację francuską niedaleko anglikańskiej katedry św. Pawła

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowane pieczarki w sam raz na grilla 4152

Faszerowanie warzyw pozwala wydobyć z nich zupełnie inne smaki i odkryć je na nowo. Jednym z bardzo wdzięcznych tematów do faszerowania są pieczarki, te o dużych

KasiaiKrzysiu.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję