przystawka - 12862 przepisów (strona:600/858)

Biedronki na krakersach. 189

Tak się napatrzyłam na piękne biedronki, których tak dużo na internecie, że sama musiałam takie zrobić :) Wiem, wiem moje są troszkę podłużne ale bardziej mi

W kuchni u Moniki
Krakersy z czarnymi oliwkami i świeżą bazylią. 174

Do pochrupania na wieczorny seans filmowy :) Czasami tak niewiele potrzeba by przygotować smaczną przekąskę.Wystarczy kilka ulubionych produktów mieć pod ręką i je połączyć. Ja połączyłam

W kuchni u Moniki
Frykasy. 300

Frykasy są bardzo fajną przekąską na wieczory spędzane w domu przed telewizorem lub na wieczorne pogaduchy ze znajomymi. Mi oraz mojemu mężowi najlepiej smakują one z

W kuchni u Moniki
Pasta jajeczna 191

Po niewyspanej nocy ciężko jest czasem wymyślić coś dobrego na śniadanie. A jednak udało mi się poprawić nastrój dobrym pomysłem ze zrobieniem pasty jajecznej, której nie

W kuchni u Moniki
Roladki z tortilli. 189

Roladki z tortilli są bardzo fajnym pomysłem na imprezową przekąskę. Dużym jej plusem jest to, że  do środka można dać swoje ulubione składniki. Moim ulubionym

W kuchni u Moniki
Kolorowa miseczka na przekąskę. 162

Kolorowa miseczka z tortilli napełniona ciekawym połączeniem różnych smaków jest bardzo fajną przekąską. Idelnie nadaje się by podczas przerwy w pracy zjeść coś co nacieszy swym

W kuchni u Moniki
Chipsy z bananów (pieczone banany) 263

Musiałam dziś coś wymyślić by dojrzałe banany leżące w kuchni się nie zmarnowały. I jak to dobrze, że zbieram gazetki ze sklepów, w których są przepisy

W kuchni u Moniki
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim. 173

Składniki: 200g  świeżego szpinaku, 1 łyżka śmietany 18%, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, opakowanie ciasta francuskiego, łyżka masła, 1 jajko, 1 plasterek sera żółtego. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Szparagi w cieście francuskim 186

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki), 2-3 garście startego sera żółtego, sol, pieprz, 1 jajko. Przygotowanie: Ciasto francuskie przeciąć

W kuchni u Moniki
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 198

Na pierwszym zdjęciu widać roladę zrobioną na blaszce o wym. 26X20cm. Natomiast na drugim zdjęciu rolada jest zrobiona na blaszce o wym. 29X24cm - także należy sobie

W kuchni u Moniki
Żółte leczo 147

Przepyszne leczo z żółtych warzyw  ma też swój urok podane z ryżem  pięknie się prezentuje A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne  Zapraszam do

W królestwie smaków Beaty
Krewetki pieczone w całości (w pancerzach) 142

Każdy smakosz wie, że krewetki pieczone w całości – w pancerzach wraz z głową, mają zupełnie inny smak od tych wcześniej obranych. Są słodsze i wilgotniejsze

Poezja smaku
Śledzie w pomidorach 172

Czas na rybkę...,a tu propozycja smażonych świeżych śledzi w zalewie słodko-kwaśnej ze względu na sos paprykowy - pomidorowo - cebulowy, prawda, że kuszą i zachęcają do

kgwjanczewo
Ryżowe placuszki z cukinią 357

      Cukinia to zdecydowanie moje ulubione warzywo.   I ostatnio mam manię, że dodaję ją prawie do każdego dania.   Były już mielone, cukinia

Passion of Cooking
Papryka faszerowana 113

2 papryki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 100 – 150 g bekonu lub boczku wędzonego, 2 pomidory, 4 pełne łyżki kaszy kuskus, tłuszcz do posmarowania papryki Cebulę

królestwo garów