Groszek z jajkami przepiórczymi

Groszek z jajkami przepiórczymi

Groszek z jajkami przepiórczymi

450 g groszku, 150 g boczku wędzonego w plastrach, 1 pepperoni, 15 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, sól, pieprz, masło lub oliwa Boczek podsmażyć na chrupko. Pokroić w poprzek w paski szerokości około 0,5 cm. Pepperoni posiekać. Na patelni rozpuścić masło lub podgrzać oliwę, wsypać groszek, dodać pepperoni, zamieszać. Doprawić pieprzem i lekko solą – pamiętajmy o boczku, który jest słony. Groszek Dusić aż się podgrzeje – około 4 minut. W tym czasie przygotować jajka. Około 1 litra wody zagotować, dodać 4 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.