Bardzo łatwe wykonaniu, puszyste ciasto z owocami i chyba nareszcie mam przepis na ciasto w którym nie opadają owoce na dno. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy maliny cukier puder do posypania Wykonanie: Ubić sztywną pianę z białek. Do piany dodawać
RAROSSAprzyrządzam tak jak robiono to w moim domu od zawsze z dodatkiem smalcu, który robi moja mama. Osobom które lubią ciasta bardziej subtelne w smaku polecam masło. Teraz przedstawiam przepis oraz fotki ciasta gotowego do leżakowania. Gdy minie okres „kwarantanny” J zaprezentuje dalsze etapy. Składniki 0,7 kg miodu najlepiej naturalnego 1 szklanka cukru 400 g smalcu (masła
RAROSSACieszę się jak małe dziecko że udało się mi zrobić piernikową chatkę. Moja pierwsza chatka, trochę J jej brakuje do ideału ale praktyka czyni mistrza, następne będą ładniejsze. Przepis na ciasto znalazłam tu szablon do wycięcia również z tej samej strony Składniki (z podanych składników powinny wyjść dwie nieduże chatki, wg wymiarów z szablonu): 600 g mąki pszennej
RAROSSAstoiskach nad morzem, a nawet lepsze, bo z niewielką ilością tłuszczu, doprawione ulubionymi ziołami. Pomysł na ich przyrządzenie zaczerpnęłam z bloga http://obserwatoriumgastronomiczne.blogspot.com/2014/05/zakrecone-zioowe-ziemniaki-pieczone.html , trochę zmodyfikowałam podany tam przepis. Składniki: 10 niedużych młodych ziemniaczków, dokładnie wyszorowanych (ze skórką) 10 patyczków do szaszłyków 2 łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki soli szczypta pieprzu pół łyżeczki oregano dwie łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie
Kulinarny PamiętnikŚwiat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie
Świat SmakuYouTubie Świat Smaku.Komentarze oraz lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie
Świat Smakuśmietanki 36% - 1,5 szklanki cukru - 10 dag masła - ¼ łyżeczki sody oczyszczonej - 1 opakowanie mrożonych wiśni - 1 puszka brzoskwiń w zalewie - starta czekolada do dekoracji Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie
Świat Smakumuszelki podpiekłam, a następnie wypełniłam mięsem. Voila! Jak to czasem warto poczekać na odpowiedni moment. Sklepowe półki uginają się od świeżej kukurydzy, a Durszlak kusi akcją. Mam nadzieję, że przepis się spodobał. Rzutem na taśmę krem proponuję ;) *Cytat pochodzi z meksykańskiego odcinka "Boso przez świat 1. Meksyk. Największe miasto świata
bastalenaprzegryzienia". Ja jednak należę do tych mniej cierpliwych niż leniwych i jak najszybciej chcę skonsumować moja golonkę, więc wybieram sposób drugi. :) Ale dosyć już o historii golonki, przejdźmy do przepisu... :) a więc zabieram was na wycieczkę po kuchni Bawarskiej! Golonka po Bawarsku... SKŁADNIKI: - 2 golonki - 4 puszki piwa - 1 puszka wody ( odmierzyć z tej po piwie) - jałowiec
Zainspiruj się kuchniątych. Nazwa tego deseru pochodzi od znanej rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej. Do dziś nie można rozstrzygnąć sporu czy dany deser pochodzi z Australii czy Nowej Zelandii. Jeśli chodzi o przepis i jego wykonanie, to o dziwo jest bardzo łatwy, tylko trzeba dużo cierpliwości. Ja straciłam na nim jeden mikser, 4 jajka i 250 g cukru hahaha, no ale cóż błędy
Zainspiruj się kuchniąGofry w wersji mocno czekoladowej, najlepsze na ciepło oprószone cukrem pudrem i kakao lub polane sosem czekoladowym. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" Erica Lanlarda. Składniki na 7 porcji: 50 g kakao 2 łyżeczki cynamonu 250 g masła 300 g drobnego cukru trzcinowego 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej dodatkowo: cukier
wyzwania kuchennearonii nie tylko że jest smaczna, ale ona ma również właściwości zdrowotne, pozytywnie wpływa na stan naczyń krwionośnych i chroni przed chorobami serca. W kolejce czeka też prosty przepis na pyszny i zdrowy sok z aronii, który przygotowuję dla moich osobistych nadciśnieniowców, gdyż sok z aronii skutecznie obniża ciśnienie krwi. Aronia ma dosyć cierpki smak i wciąż nie jest zbyt
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiem jak Wy, ale ja jestem w siódmym niebie :D Wpis powstał w ramach konkursu, o którym pisałam tutaj. Można w nim wystartować z nieograniczoną liczbą przepisów, co zwiększa szansę na wygraną. Co mi szkodzi spróbować jeszcze raz ;) *Niektórzy mają poetyckie podejście do golonki
bastalena