xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('9d896498ca04ed99d383557b2e135ddf').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: slodko i wytrawnie gofry czekoladowe gofry slodko i wytrawniw slodko i wytrawnie gofry przepis slodko i wytrawnie gofry skladniki slodko i wytrawnie przepis na gofry The post Wytrawne gofry i mus truskawkowy z olejem rzepakowym appeared first
dom-agi.plDzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie
Kuchnia Pełna PasjiOstatnio przesiaduję dużo w internecie w poszukiwaniu nie tylko prostych przepisów na ciasta, ciasteczka, tarty, ale również takich wymyślnych. Szczęściem jest, że znam język francuski :) i mogę dzięki temu szperać również na stronach francuskojęzycznych. Znalazłam sporo fajnych przepisów na desery właśnie na tych stronach, więc tłumacząc je na język polski będzie teraz pewnie więcej takich przepisów na blogu(...)więc dzisiaj jeden z przepisów ze strony francuskiej. Bardzo proste, a'la biszkoptowe ciasteczka z jabłkami. Dlaczego ciasteczka nazwałam topniki? Takie skojarzenie, że jabłka pokrojone w cienkie paseczki zatapiają się w cieście jakby pływać nie umiały :) Bardzo prosty przepis, szybki i nie sposób go zepsuć :) Ciastka po upieczeniu się nie zapadają tak, jak potrafi to zrobić tradycyjny biszkopt
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwydała Ambasada RPA w Polsce. Już od długiego czasu interesuje mnie kuchnia afrykańska, która niestety nie jest popularna w naszym kraju. Nie jest więc łatwo o dobre i sprawdzone przepisy. Gdy dowiedziałam się o gogo's kitchen bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość i szybko stałam się posiadaczką książki. Chciałabym na początku napisać kilka słów o samej kuchni(...)szef kuchni w restauracjach hotelu InterContinental w Warszawie ) kuchnia RPA różni się od kuchni jakiegokolwiek innego kraju. W Europie mamy dania regionalne, które zachowały swoją recepturę, a w RPA przepisy z całego świata mieszają się ze sobą. Jeśli do tego wszystkiego dodamy tradycyjną kuchnię afrykańską to otrzymamy typowe danie południowoafrykańskie. Normal 0 21 false false false
noteskulinarnyfigabardzo w to że starczy Nam chęci, zapału i pomysłów do przygotowywania wpisów, ale wierzcie mi to wciąga... A jak urodziny to należy się torcik. Tak, tak, będzie przepis na pyszny torcik, ale w środę. Przez ten rok co poniedziałek był przepis "fit" a środy były na słodko i tych wypracowanych zasad się trzymamy. W czasie tego roku opublikowałyśmy ponad(...)przepisów, średnio wychodzi prawie jeden przepis na dzień więc chyba sporo. A Wy odwiedziliście Nas ponad 112 000 razy to wg Nas też bardzo dużo. Na fb mamy już ponad 200 fanów z czego się bardzo cieszymy i zapraszamy nowe osoby. Przy tej okazji bardzo Wam dziękujemy, że Nas odwiedzacie, komentujecie i korzystacie z Naszych przepisów. To z pewnością
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiukochanych ludzi jedzących dokładki W ciągu tych dwóch lat mój fioł na punkcie gadżetów urósł ogromnie, moja kolekcja jest bardzo uboga, ale nie można wszystkiego mieć od razu. Sterta przepisów do wypróbowania rośnie i rośnie, moja chęć na próbowanie nowych smaków również. Zarażam tym swoim entuzjazmem dookoła i radością z gotowania i pieczenia. Wiele bym się chciała jeszcze nauczyć, uwielbiam(...)zmysł może trochę artystyczny. Ze mnie artysta nigdy nie był i nie będzie. Jestem typowym ścisłowcem Dzisiejsze ciasto jest diabelskie, Devil’s Food Cake, usłyszałam o nim, szukałam przepisu, są na prawdę różne, od takich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao. Ja przedstawiam Wam swoją wersję Devil’s Food Cake, które podbiło nasze
dom-agi.plpolać sosem np. pieczarkowym, posypać czerwoną mieloną papryką i udekorować zieloną natką pietruszki. tak podane na pewno będą nam smakowały. Można też oblać je sosem pomidorowym. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne gołąbki . Oczywiście zamiast włoskiej kapusty można zrobić je ze zwykłej kapusty. Ja w tym roku zrobiłem ze zwykłej kapusty i były pyszne ! Polecam ten przepis
Przepisy i porady kulinarneW grach MMO motywy kulinarne pojawiają się zazwyczaj w postaci specjalnych itemków do zdobycia lub skomponowania z dostępnych receptur. Nie inaczej jest w przypadku gry Final
Nerds Kitchenczęść Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej. Zapewniam, że smakują fantastycznie! Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki orkiszowej (u mnie typ 1100) 1 szklanka mleka lub wody 1 jajko 1… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyjakieś owoce tylko, bez parowania ich :) Bez obróbki cieplnej też są zjadliwe ;) Choć granat z ostatniego wpisu smakuje naprawdę niesamowicie z parowaru i na pewno będę go wykorzystywał w przepisach i obiadowych i deserowych.Dziś chciałbym wam przedstawić prosty przepis na koreczki z owoców. Bardzo przydatny sposób podania jak owoców mało, a kilka osób chętnych do zjedzenia :) Albo jak mamy(...)posypujemy owoce przyprawą do dań słodkich . Obsypujemy migdałami w płatkach i czekoladą w wiórkach, możemy również podać z lodami :)Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego.Adam Przepis bierze udział w akcji
Parowar Facetafakt. Robię różne chleby dla odmiany i chęci nowego smaku zrobiłam wieloziarnisty na zaczynie drożdżowym. Wykorzystałam do tego ziarna słonecznika, siemienia lnu oraz śruty pszennej grubej. SKŁADNIKI : przepis ogólny porcja na 2 bochenki mąka chlebowa 910 g ziarno słonecznika 100 gziarno siemienia lnu 100 gśruta pszenna gruba 80 g woda 770 g sól 20 gdrożdże(...)lekko 1 łyżkę czubatą (można pominąć) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :* wieczorem lub minimum na 4 godziny przed robieniem chleba - ziarna słonecznika, lnu oraz śruty zalewamy 340 g wody (część wody z przepisu) przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy. Jeżeli na zewnątrz jest gorąco możemy użyć 10 g soli z przepisu, aby zapobiec działaniu enzymów. Ziarna muszą dobrze zmięknąć i nasiąknąć wodą. Jeżeli
Basia w kuchniChrupiąca skórka, bieluteńki i aromatyczny miękisz z dużą ilością średnich dziurek. Ten chleb nie tylko smakuje, ale też i ładnie wygląda. Zadziwiająca jest droga, jaką przepis przeszedł, zanim chleb pojawił się w moim piekarniku. Hilmar, autorka bloga, na którym znalazłem ten przepis, sama będąc Wenezuelką mieszkającą na Tajwanie, zaczerpnęła go z książki ...japońskiej, wydanej w języku ...chińskim. A przepis(...)pierwszy upieczony w 1958 roku przez francuskiego piekarza Jacquesa Duval w nadmorskim mieście Dieppe na wybrzeżu we Francji - stąd charakterystyczna nazwa chleba. Nie wiadomo niestety, na ile przepis jest autentyczny, i na ile różni się od oryginału. Myślę jednak, że niezależnie jak bardzo się różni, warto go upiec i po prostu skosztować. Jedyne moje odstępstwa od oryginalnego przepisu, to dodanie
Grahamka, weka i kajzerkabardzo zbity (taki... babciny), a to za bardzo puszysty (coś bardziej jak budyniowa pianka z odrobiną sera). Za nasze serca chwycił dopiero sernik z brzoskwiniami - poezja (przepis niebawem). I tak, zauroczona połączeniem sera i owoców zaczęłyśmy razem kombinować. Nasz działkowy ogródek obrodził w malinki, więc mogłyśmy spokojnie ruszyć po ser. Metodą prób i błędów opracowałyśmy przepis na sernik idealny(...)nadania kremowego smaku,- pół śmietany 30%- Maliny 1 litr,- można dodać odrobinę jeżyn,- trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania")Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj!WYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną
Wypisz WymalujPrzepisy z niektórych blogów są po prostu niezawodne :) Można korzystać z nich "z zamkniętymi oczami" mając gwarancję, że efekt końcowy będzie taki, jak obiecuje autor przepisu. I tak właśnie jest z przepisami Joasi z KULINARNE SZALEŃSTWA MARGARYTKI. Dziś po raz kolejny skorzystałam z jej przepisu. Tym razem zachęciły mnie pięknie i apetycznie wyglądające maślane rogaliki (oryginalny(...)przepis TUTAJ). No i całkowity sukces kulinarny! Rogaliki wyszły re-we-la-cyjnie! Co prawda rogale Joasi mają piękniejszy splot i pokazowo zrobioną "falbankę", ale moim tez nic zarzucić nie można. Pięknie wyrosły, a do tego cudownie smakują. Są leciuteńkie, puszyste, odrobinę słodkie ... wybornie smakują ze świeżym masłem albo z powidłami śliwkowymi. Dawno
Walijskie Pichceniewięc pora na kolejną propozycję i słodki debiut: bananowo-orzechowe muffiny po raz pierwszy! Jednak aby tradycji stało się zadość nie będzie to klasyczna wersja, na przygotowanie której znajdziemy przepis w pierwszym lepszym czasopiśmie. Te są wegańskie, bezglutenowe, bez mąki i cukru, zdrowe i smaczne! Banan i masło orzechowe- nie ma chyba nic bardziej banalnego i nic smaczniejszego. Wychwalaniu(...)masła orzechowego i cynamonu znikają w mgnieniu oka. Kto jeszcze nie miał okazji spróbować tego połączenia- definitywnie powinien nadrobić zaległości i żałować, że nie zrobił tego wcześniej. W dzisiejszym przepisie pojawia się również quinoa od firmy Fresano(do nabycia tutaj). Co to takiego? Komosa ryżowa to roślina zaliczana do "superfoods"- pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, bogata w pełnowartościowe białko, antyoksydanty
peanutbuttermonster