przepisy z fileta - 500 przepisów (strona:2/34)

Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką 260

małe dymki w całości 1/2 łyżki czarnego sezamu 1/2 łyżki białego sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce łączymy sos hoi sin i sos sojowy. Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Dymkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do żaroodpornego naczynia

Tajskie smaki
Panierowane filety z kurczaka 378

Dziś przedstawiam przepis, który prawdopodobnie każdy zna - na panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i  bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła

My Culinary Art
Filet z warzywami otulony boczkiem 239

                           Jak już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i

Ewa w kuchni
FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI 165

Lubię potrawy gotowane na parze. Może ktoś powie,że niedobre bo mało doprawione...Nic  z tych rzeczy, mozna się do tego smaku przyzwyczaić tym bardziej

Z Majeczką w kuchni
Filet z indyka faszerowany owocami 178

Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....Składniki: 75 dag piersi indyka po kilka suszonych moreli i

Anioły w kuchni
Filet drobiowy w śliwkach 178

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya 115

szczycie doznań kulinarnych, więc wielkiego problemu nie było. W ciągu 5 minut przygotujemy przepyszną rybę.     Składniki: - filety z łososia- sól- rozmaryn (lub tymianek, bazylia)- oliwa         Filety płuczemy i dokładanie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kolejno, filet zwijamy, skórą na zewnątrz i bardzo ostrym nożem robimy nacięcia, na głębokość ok. 1cm. Staramy się robić nacięcia dosyć blisko siebie(...)zapobiec zwijaniu się ryby i zapewni chrupiącą skórkę. Wnętrze każdego nacięcia solimy i oprószamy rozmarynem, wierzch skrapiamy oliwą. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kładziemy filety skórą do dołu i przytrzymujemy przez chwilę (palcami lub tak jak ja – łopatką). Następnie filety solimy i już nie dotykamy. Smażymy do chwili, gdy 2/3 fileta zmieni barwę. Przewracamy go na drugą stronę

mojewypiekiinietylko
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 186

mięso z marynatą (oczywiście w zamkniętym woreczku).  Zamarynowane piersi i udka przełkładamy do małej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na 25 minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka) do miseczki i, w czasie pieczenia, mięso dwukrotnie polewamy ( zużywając całość). Po 25 minutach wyjmujemy(...)filety i odkładamy  na deseczkę (zanim pokroimy) na ok. 7  minut, aby mięso wchłonęło soki. Po niecałych 20 minutach wyjmujemy również udka.Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko, to  kompozycja smaków –  słodkiego, kwaśnego, słonego i ostrego. Smaki jednak na  tyle się równoważą, by wydobyć ich wspaniałą kwintesencję. Kurczak przygotowany w ten sposób na stałe zagości

mojewypiekiinietylko
Filet z mintaja w sosie na ostro 169

związku z postem przedstawiam pomysł na szybki obiad. Ryba w przepysznym sosie na ostro. Składniki: 500 gram mrożonego fileta z mintaja (może być inna ryba) 50 gram masła 1 łyżka oliwy(...)łyżeczki harissy lub 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie Filety dzielimy na kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Następnie filety kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Po 5 minutach obracamy filety na drugą stronę dodajemy harissę (lub ostrą paprykę). Dusimy jeszcze ok. 3-5 minut. Z mrożonego fileta powstaje

tojestpyszne.blogspot.com
filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 152

łyżki, kucharek 1 łyżeczka, ocet 10 % 1 łyżka, woda 3/4 litra cebulę, marchew, paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, ostrą papryczkę chilli z marynaty pokroić przed dodaniem na patelnię filety śledziowe dobrze opłukać i wymieszać je z kucharkiem, odstawić na 30 minut - wylać filety na sito aby obciekła woda - kupiłam śledzie bez głów i sama je filetuję, ale można(...)kupić same filety obsypane mąką filety smażyć na bardzo gorącym oleju, jak trzeba to po 3 smażeniach porcji olej zmienić na świeży /przypalona mąka/ na czystej patelni rozgrzać olej rzepakowy z 1/4 szklanki i wsypać marchew, paprykę, cebulę, podsmażać z 5 minut mieszając - wlać wodę, dać koncentrat pomidorowy, pokrojoną papryczkę chilli z pestkami, cukier, ocet, kucharka, przyprawę

W Mojej Kuchni Lubię
Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywny red curry 200

użyłam p asty red curry, któr ą otrzymałyśmy w paczuszce od sklepu kuchnia świata . Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywnym red curry SKŁADNIKI: mięso: 3 filety drobiowe 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych  sól i pieprz do smaku oliwa do spryskania sos: 1 duża cebula 1 duża marchewka(...)łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 200 ml warzywnego bulionu ½ łyżeczki pasty curry red ryż do podania dowolne warzywa do podania PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Na jeden talerz nasypujemy mąkę, na drugi płatki, a do trzeciego wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem – roztrzepujemy. Filet obtaczamy w mące, a następnie w jajku i w płatkach kukurydzianych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 403

Delikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup.  2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy(...)Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody

VioletoweKucharzenie
Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem 198

kurczaka pod każdą postacią, a filet to już w szczególności. Ten jest delikatny a zarazem o wyrazistym smaku. Wszystko tworzy jedną spójną całość i rewelacyjny aromat. 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżeczki keczupu 1 łyżeczka miodu Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka liści lubczyku Sól Pieprz Warstwa szpinakowa: 1 łyżka masła 250 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku(...)sera fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę- mieszamy keczup, miód, odrobinę soli i pieprzu. Wylewamy ją na filet z piersi kurczaka, posypujemy liściem lubczyku i odstawiamy na 20 minut. Cebulę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy cebulę, miód, szczyptę

VioletoweKucharzenie
Roladki zapiekane z pomidorkami suszonymi i aksamitnym sosem cydrowo- śmietanowym 158

miodu lipowego pieprz 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 kubek tartego parmezanu 1 kostka serka topionego typu emmentaler 1 kubeczek gęstej śmietany 18% 1 kubek dobrej jakości Cydru Lubelskiego Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy w miseczce mieszamy oliwę, sos sojowy, ocet winny, dosypujemy paprykę, kurkumę i oregano, dolewamy miód, mieszamy doprawiamy pieprzem, filety przekładamy(...)miseczki, przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny pomidorki odsączamy z oliwy, nie wylewając jej jednak, kroimy na mniejsze kawałeczki filety wyjmujemy z marynaty, smarujemy serkiem topionym, układamy pomidorki, posypujemy parmezanem, zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką oliwę pozostałą z pomidorków wlewamy na patelnię, podgrzewamy na gorącą aromatyczną oliwę układamy roladki, podsmażamy

Luźna Kuchnia
Bitki drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym 354

drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym...Soczyste i kruche plastry fileta z indyka.Kawałki pieczarek i cebuli.A całość zatopiona w śmietanowym sosie.Delikatne i pyszne danie!Zapraszam!Składniki:500 g fileta z indyka;1 średnia cebula;5 średnich pieczarek;3 ząbki czosnku;2 liście laurowe;3 ziarna ziela angielskiego;200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;2 łyżki(...)mieszając gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.Podawać na ciepło z ziemniakami, makaronem lub kaszą i surówką (u mnie surówka z marchewki z czosnkiem).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Filet z indyka można zastąpić schabem. Można zakupić także już gotowe sznycle z indyka (filet z indyka pocięty w plastry i zapakowny na tacce) np. w Biedronce.Z podanych składników

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania