jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Podawać z sosem chrzanowym. Wartość odżywcza: Smacznego ! Artykuł Wielkanocna pieczeń z jajkami pochodzi z serwisu Wymiar Zdrowia
Wymiar Zdrowiasłonych kombinacji smakowych: słodki burak i słony ser bałkański w typie fety. Buraki w połączeniu z serem i szampanem, na Walentynki stworzą zgrany duet. Inne pomysły na koreczki: – Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych i białej kiełbasy – Koreczki Caprese – Koreczki caprese z oliwkami – Przepis na koreczki z szynki Składniki na koreczki z burakiem i serem: 4 duże
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne połączenie ciasta pomarańczowego z czekoladą ,zachwyca wyglądem i smakiem.Idealne ciasto na Wielkanocny stół. SKŁADNIKI Keksówka 12×25 cm 200 g masła 130 g cukru skórka otarta z jednej pomarańczy 5 jajek 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przełożenie: 150 g czekolady mleczna lub gorzka wedle smaku 50 ml śmietanki kremówki
Mała w garnku mieszaSałatka wiosenna to sałatka przygotowana z nowalijek. Rzodkiewka, szczypiorek, sałata, dodatek kopru i szczypiorku czynią ją świeżą i bardzo aromatyczną. Ta sałatka to świetna propozycja na wielkanocny stół a także na każdą inną okazję. Przygotowuje się ją bardzo szybko a znika również tak samo 🙂 Czuć w niej wiosnę! Składniki: * 1 średniej wielkości ogórek … Czytaj dalej Sałatka wiosenna Artykuł Sałatka
Pieprzyć z FantazjąPtasie gniazdka to pyszne drożdżowe buleczki, które zrobią zrobią furorę na każdym przyjęciu. A szczególnie pięknie wygladają na wielkanocnym stole. Można podać je na śniadanie, imprezę, grilla, jako dodatek do zup i dań warzywnych. Bułeczki są malutkie, takie na jednego zęba i szybko znikają z talerza. Na przekrojone bułeczki można położyć pomidora, plaster jajka lub ogórka
dolcevitainmykitchenćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj i smakuj dostosowując ostrość do swojego gustu, ponieważ jedni wolą łagodniejszą, a inni
Kulinarny S.O.S.ćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj i smakuj dostosowując ostrość do swojego gustu, ponieważ jedni wolą łagodniejszą, a inni
Kulinarne S.O.S.pachnie bardzo ziołowo, tak naprawdę trudno określić jej konkretny aromat. Pięknie pachnie, pięknie wygląda, to czemu nie zabrać jej do domu? I stała tak roślinka przez całe święta wielkanocne na parapecie, podlewana, głaskana, aż przyszedł dzień, kiedy jej aromatyczne listki wzbogaciły smak sałatki. I warto było! Dodatek pachnotki sprawił, że banalna sałatka stała się niebanalna – intrygująco aromatyczna, po porostu
Tajemnice SmakuZupa chrzanowa niektórym kojarzy się z Wielkanocą. Rzeczywiście w niektórych rejonach naszego kraju zupa chrzanowa jest tradycyjną zupą na wielkanocnym stole. Nie jest to jednak powód, by jeść ją tylko wtedy, prawda? Bardzo lubię zupę chrzanową - jest ciepła, rozgrzewająca i ma ostry smak, który uwielbiam. Szczególnie lubię przygotowywać ją jesienią i zimą, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a taka
Z notatnika dietetykaświęta, w sumie bez znaczenia które, czy bożonarodzeniowe czy też wielkanocne, nie może zabraknąć u mnie miodowników, orzechów i sernika. Przepis na sernik pojawi się pewnie w przyszłym tygodniu, a teraz zapraszam na kombinację z różnych ciast, czyli miodownik z orzechami na wierzchu, kremem kawowym i kajmakiem. Taka kawowa wersja snikersa, można by rzec ;) Na pewno Wam posmakuje! Normal
Kuchnia w czekoladzieDzień Dobry w czwartek :) Upiekłam dzisiaj takie serniczki w formie tartaletek, takie w wiosenno - wielkanocnym wydaniu, tak mnie dzisiaj naszło, chciałam żeby było żółto, słonecznie i ciepło. Za oknem pogoda okropna, na śnieg, którego u nas całkiem, całkiem sporo pada deszcz i robi się lodowisko. Dobrze, że nie muszę wychodzić z domu, u mnie to nawet nie wskazane
IzabelawkuchniPomidory faszerowane fetą Przepis na ogórki faszerowane Sałatka z melonem, szynką i rukolą Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Szynka faszerowana sałątką jarzynową. wytrawne drożdżowe muffiny Szynka w galarecie Wielkanocna szynka zawijana Tapenada z czarnych oliwek kanapki z pastą z suszonych pomidorów The post Przekąski i przystawki na różne okazje appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCześć! Z okazji zbliżających się świąt wielkanocnych zaczęłam testować różne smakołyki. Wśród nich znalazł się placek cytrynowy. Najchętniej nie nazywałabym tego plackiem, to brzmi dość pospolicie. Nadałabym nazwę babki piaskowej cytrynowej. Dlaczego? Dlatego, że ten smak i konsystencja w niczym nie przypomina placka a świetną babeczkę! Ten aromat i kolor…bajka. To ciasto, które upiekłam nadaje się do dużej
Pieprzyć z Fantazjączubrica. Warto ją mieć w domu. Ja jej używam do sosu czosnkowego tutaj a że często go robię, to zawsze mam ją na stanie. Na zbliżające się święta Wielkanocne jeden pomysł już mam. Smacznego! Lidka Artykuł Sałatka z soczewicą i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjądopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Na wielkanocnym stole jak znalazł! Smacznego! Lidka Artykuł Pieczony boczek z majerankiem i cebulą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją