Kolorowe jajka faszerowane

Kolorowe jajka faszerowane

Kolorowe jajka faszerowane

Lubię jak na Wielkanocnym stole jest kolorowo i wiosennie zarazem cenię sobie tradycję i jajka faszerowane to obowiązkowa potrawa której nie może zabraknąć na świątecznym stole.Tym razem pojawią się naturalnie barwione jajka w soku z buraka i kurkumie. 12 porcji 6 jajek 1 szklanka soku z buraka 1 szklanka gorącej wody wymieszanej z 1 łyżką kurkumy Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy. Szykujemy dwie miski do jednej wlewamy sok z buraka do drugiej wlewamy wodę z kurkumą. do każdej wkładamy po trzy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.