Tydzień po Świętach, to pora dodać przepis na drożdżowy warkocz z marcepanem i pistacjami, który gościł w tym roku na naszym wielkanocnym stole. Oczywiście taką pyszną drożdżówkę można przygotować na co dzień nie tylko od święta, do czego serdecznie was zachęcamy. Przepis: Produkty: Na ciasto: 250ml mleka 20g świeżych drożdży 75g cukru 500g mąki typ 550 1 jajko sól
KasiaiKrzysiu.plbyć gotowy po ok. 1 godz. – upieczony pasztet ma złoty wierzch, a jego boki odstają od formy. Pasztet wyciągamy dopiero po całkowitym wystygnięciu. Smacznego! Domowy pasztet jest świetnym uzupełnieniem wielkanocnego śniadania. Doskonale smakuje z chrzanem lub zimnymi sosami
KorniszonkiWitam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych tradycyjnych smakołyków. Takie ruloniki sprawdzą się nie tylko na wielkanoc, ale także na każdej większej lub mniejszej imprezie, czy na co dzień. Polecam :) Składniki - 10 większych, prostokątnych plastrów szynki konserwowej - słoiczek tartego chrzanu
Kuchnia z widokiem na ogródsłodkim, wróćcie do tego przepisu! To proteinowy sernik na owsiano-daktylowym spodzie z bajeczną polewą z masła orzechowego i chrupiącymi orzechami laskowymi. Upiekłam go specjalnie na tegoroczne święta wielkanocne, gdyż w rodzinie jest nas już kilku, którzy regularnie uczęszczają na siłownię i dbają o to, co jedzą. Sernik z odżywką białkową o smaku ciasteczek zniknął najszybciej ze wszystkich ciast
Nastoletnie Wypiekanieświętach wielkanocnych, przeważnie zostają nam ugotowane jajka. Trzeba je, jakoś wykorzystać, żeby się nie zmarnowały. Ja robię pastę jajeczną, albo kotlety jajeczne. Tym razem, padło na kotlety. Bardzo je lubię, ale moje chłopaki nie bardzo. Nie, to nie :) Więcej dla mnie :) Dla nich, zrobiłam mięsne i każdy był zadowolony :) Z podanych składników wyszło mi pięć kotletów. Składniki: 5 jajek ugotowanych
Agusiowe smakołykiprzyrządzone przekąski z jajkiem i szynką w rolach głównych. Postanowiłam coś podobnego przygotować dla siebie i domowników. Jest to danie z jajkiem, więc idealnie nadaje się także na śniadanie wielkanocne. Będzie to moja wersja jajek w szynce z porem i sosem chrzanowym. Składniki: - 3 jajka - 7 plasterków szynki (u mnie
Kuchnia co dniaŚwięta Wielkanocne dobiegają końca… całe szczęście dla mojej wagi! Nie wiem jak u Was, ale u mnie waga chyba oszalała :) Pora najwyższa coś z tym zrobić. Dlatego Święta (podobnie jak postanowienia noworoczne) to idealny moment, aby zmienić swoje nawyki żywieniowe (lub wrócić do wcześniejszych postanowień) i zacząć kontrolować swoją wagę. Zanim jednak zaczniecie walkę z niepożądanymi kilogramami, pamiętajcie
Tradycyjna Kuchniamiodem zrumienionego kogucika oraz winem. Kolejne 40 minut piec bez przykrycia w temperaturze 160 stopni i pilnować, aby kogut był ładnie zrumieniony i upieczony. Życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych, pełnych miłości i radości wszystkim zaglądającym na moją stronę i zapraszam na kolejne moje przepisy kulinarne. Wesołego Alleluja
Wino Francja KuchniaJakby Wam było jeszcze mało jajek i rzeżuchy po tegorocznych Świętach to podrzucam Wam "przepis" na przepyszne śniadanie jeszcze w klimacie Wielkanocnym 😋🍳🐤🐣 Jadam takie przez cały rok, zastępując często rzeżuchę po prostu szczypiorkiem. To naprawdę pyszna jajecznica z dodatkiem kremowego awokado i świeżej, ostrej rzeżuchy - kilka minut roboty i zdrowe oraz pożywne śniadanie (albo kolacja) gotowe. Ciężko tu nawet mówić
Słodko-Słony Świat IlonyPyszna, wiosenna sałatka z rzodkiewek i czosnku niedźwiedziego. Taką sałatkę zrobiłam na wielkanocne śniadanie. Jest bardzo wiosenna. I właśnie teraz należy ją robić, gdyż sezon na czosnek niedźwiedzi trwa, ale jest długi
Stare GaryProsta sałatka ziemniaczana w wielkanocnym wydaniu. Sałtkę można zrobić na święta jak i po świętach kiedy pozostaną nam resztki białej kiełbasy i rzeżuchy. składniki: 4 białe sparzone kiełbasy 6 średnich ziemniaków 3-4 ogórki kiszone 2 łyżki musztary francuskiej 2-3 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka majonez rzeżucha do posypania Ziemniaki ugotować, można w mundurkach lub obrane
Monia miesza i gotujesię do nich rodzynki i mieszankę suszonych owoców. Ja je zastąpiłam słodko-kwaśną suszoną żurawiną, ponieważ nie darzę rodzynek zbyt głębokim uczuciem. Wyszły pysznie i pięknie prezentują się w wielkanocnym koszyczku, dlatego bardzo polecam :) Wyśmienicie smakują same, posmarowane masłem lub przełożone cienką warstwą ulubionego dżemu. Proste, smaczne i z naprawdę ładną historią. Hot cross buns z żurawiną
Kuchnia w Słońcu Skąpanarozsmarowany… Pasztet jajeczny spełni oczekiwania każdego kto go upiecze, jest idealny pod każdym względem. Przepis zaczerpnęłam od jednej z czytelniczek bloga, Bożeny, która zgłosiła pasztet jajeczny do wielkanocnego konkursu, organizowanego niedawno na blogu. Dziękuję Bożenie za przepis, jest idealny, a Was zachęcam do wypróbowania przepisu. Artykuł Pasztet jajeczny pochodzi z serwisu
NiePieprz.plWesołych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, szalonego i wyjątkowo mokrego Śmigusa Dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni życzy Teresa
Moje Wyroby