okazje. Dość sycąca i pożywna. Pierożki tortellini mogą być serowe lub z szynką a nawet z grzybami, wszystkie smakują dobrze. Sałatka w słonecznych kolorach, dobrze sprawdzi się również na Wielkanocnym stole. Składniki na duży półmisek: 25 dag serowych pierożków tortellini 15 dag szynki gotowanej 10 dag sera żółtego w kostce 1 średni por 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy
Wanilia i KardamonKolejna odsłona babki Wielkanocnej. Tym razem, żeby nie było tak standardowo i klasycznie, mam dla Was babkę z daktylami i migdałami. Babka z daktylami w czekoladowej polewie to alternatywa dla osób, którym przejadły się klasyczne ucierane i drożdżowe baby. Zamiast migdałów możecie śmiało dorzucić posiekane ulubione orzechy. Każde z nich będą świetnie pasowały Babka z daktylami w czekoladowej polewie Składniki
PatiGotujeIdąc za ciosem, zostawiam Wam słodki wielkanocny pomysł na ciasteczka, które pokochają szczególnie najmłodsi konsumenci. To już ostatni, zeszłoroczny pomysł na urozmaicenie świątecznego menu. Czy będą kolejne? Czas pokaże! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składnii na ok 40 sztuk Ciasto: 400g mąki 170g masła 2 żółtka 1 pełna łyżka kwaśniej śmietany Szczypta soli 180g
Kuchnia w czekoladziekukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 15dag fig suszonych od HELIO 5 dag polewy i dekoracji białej od HELIO 2 łyżki płatków migdałowych od HELIO Wykonanie pysznych muffinek wielkanocnych: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, wlewamy olej i mleko i chwilkę miksujemy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenie i ponownie
IzabelawkuchniŻurek na wędzonce to pyszna propozycja nie tylko na wielkanocny stół. Gotuję go również w ciągu roku. Zawsze obowiązkowo na swojskim zakwasie. Zdarza mi się gotować często z tego co mam akurat w lodówce. Ten żurek powstał właśnie z takich składników. Skromna ilość składników a jak pysznie! Obowiązkowym składnikiem jest zakwas. Zabielam też mój żurek … Czytaj dalej Żurek
Pieprzyć z Fantazjąjajka? Ja je uwielbiam. Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu faszerowane jajka z kiełkami i musztardą. Typowo wiosenne danie. Takie jajka sprawdzą się idealnie na święta wielkanocne, jak i pyszne śniadanie. Można je również podać na najróżniejszych przyjęciach. Do ich przygotowania potrzebujecie minimalnej ilości składników. Najważniejszym są jajka i… dobra musztarda. To ona nada smaku
Słodkie okruszkiŁatwe w przygotowaniu, smaczne, a do tego piękna ozdoba stołu wielkanocnego. A od kiedy mam córeczkę z większą przyjemnością wykonuję tego typu przekąski. Dziś patrząc na kurczaczki powiedziała, że me me już było, pi pi jest więc zamówiła sobie jeszcze krowę (mu mu) i piesia:)) 5 jajek 1.5 łyżki majonezu szczypta kurkumy pieprz sól 10 ziaren pieprzu lub ziela angielskiego
Krylowa KuchniaBardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw. Oboje z mężem uwielbiamy zielony groszek, więc padło właśnie na niego, urody potrawie dodaje czerwony marmurek powstały od gotowania jajek w potłuczonej skorupce w wywarze z buraka. 4 jajka 1 mały burak 1 łyżeczka octu 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 2 łyżeczki majonezu sól i pieprz
Krylowa KuchniaPyszna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych. Nadają się zarówno na obiad jak i na kolację. Polecam również na wielkanocny stół, bo są naprawdę smaczne i bardzo ładnie wyglądają. Niewiele więcej pracy jak przy tradycyjnych mielonych, a efekt i smak dużo lepszy. 450- 500 g karczku 1 cebula 1 mała kajzerka 13 jajek 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól
Krylowa Kuchniaburaków już było, z marchewki także, więc tym razem padło na białą fasolę. Przepyszna, wilgotna i mocno cytrynowa babka to moja propozycja nie tylko nadchodzące Święta Wielkanocne, będzie idealna również na imieniny, urodziny lub po prostu do niedzielnej kawy. Dzięki dodatkowi w postaci białej fasoli z puszki babka jest delikatna, wilgotna i puszysta, a smak fasoli jest
Krylowa Kuchniawygrzebywaniem śmieci z każdego zakątka ) robimy najczęściej tylko przed Świętami. No i teraz też się złożyło, że ten ciężki dla wszystkich czas wypadł właśnie przez zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi – więc idealny czas na porządki! Czas na mycie okien, pranie firanek, odsunięcie mebli i wygrzebanie przy okazji zagubionych dokumentów. Otwórzcie kuchenne szafki – przeglądnijcie wszystkie terminy ważności, pościerajcie rozsypaną
Ostra na Słodkosmakowo wyszły tak dobrze, że postanowiłam się nimi z Wami podzielić mimo pewnych niedociągnięć wizualnych ;) Pyszne i urocze o lekkim wiosennym smaku będą także wspaniałym, wiosennym deserem na wielkanocnym stole! Nareszcie, niech dzieje się wiosna! ♥ Pomarańczowe babeczki z fiołkami i miodem Potrzebujesz: Kruche ciasto 150g mąki 60g masła 2 łyżki soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaJajka faszerowane pieczarkami – to jedno z moich ulubionych dań na Święta Wielkanocne. Kiedyś, zanim pierwszy raz miałam okazje ich skosztować, myślałam, że to strasznie dziwne połączenie smakowe i nigdy nie przypadnie mi do gustu. No i tu się The post Jajka faszerowane pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·