Tarta ze szpinakiem i jajkiem

Tarta ze szpinakiem i jajkiem

  Macie już pomysł na śniadanie wielkanocne? My już tak, zrobimy taką szpinakową tartę, podamy ją na zimno. Do tego opcjonalnie, według upodobań, sos czosnkowy. Pychota. A jak nie zjecie w święta, to zamroźcie a potem np. weźmiecie sobie do pracy! Do przygotowania tarty potrzebujemy: na ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g zimnego masła (pokrojonego w kostkę) szczyptę soli Składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Na ok 20 minut umieszczamy w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy i cienko rozwałkowuje...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.