Od naszego przyjazdu do Walencji minął już ponad miesiąc. Czas ten spożytkowaliśmy przede wszystkim na zwiedzaniu i poznawaniu tego pięknego miasta – jednak nie byłabym sobą gdybym nie chciała więcej! Dlatego też narodził się pomysł aby wypożyczyć samochód i udać się dalej! A dokładnie rzecz biorąc do Peñíscoli, miasta oddalonego od Walencji o niecałe 150 kilometrów. Trochę o historii miasta: Tak zwane „Miasto w morzu” zostało zbudowane na skalistym cyplu który jest połączony z lądem wąski... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.