przepisy na wielkanoc - 10514 przepisów (strona:57/701)

Pasta jajeczna z rzeżuchą 86

Pasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka 1 garść rzeżuchy 100 ml oliwy z awokado sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy   na twardo, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do jajek

R'n'G Kitchen
Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem 232

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym postanowiłam przygotować kilka przepisów, które będzie można wykorzystać na tę okazję. W pierwszej kolejności proponuję jajka, wszechobecne w tym okresie, ale warte wypróbowania także na inne okazje i imprezy. Tym razem przygotowałam jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem . Proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane są bardzo efektowne i z pewnością świetnie

Codzienne Gotowanie
Tarta o smaku świątecznego żurku z białą kiełbasą, jajkiem i majerankiem 150

Smak Wielkanocy to smak żurku? No jasne A może tak podać go w zupełnie innej formie? Np. tarty? Spróbujcie, smakuje po prostu obłędnie, no i oczywiście jest równie aromatyczna jak świąteczny żurek Danie ma niestety duży minus – nadaje się tylko na tzn. cheat day ;p Wykonanie CIASTO Wyjmij masło z lodówki i poszatkuj na kawałki, dodaj mąkę i dalej

Eat me! Fit me!
Sałatka z roquefort i radicchio 159

ogół unikamy…Jedno jest pewne! Wszystko jest zjadliwe dopóty dopóki jest to smaczna kombinacja. Sałatka z roquefort i radicchio jest pyszna! Sałatka została wypróbowana dzisiaj, zrobię ją na Wielkanoc, ale na pewno będzie to też moja ulubiona sałatka na lato w owocowym sezonie. Oczywiście można ją przyrządzić z ulubionym pleśniowym serem. Ja lubię roquefort, jego ostry i dosyć słony

codojedzenia
Pasztet miesny wielkanocny 330

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas na świąteczne przepisy. Co roku na naszym stole obowiązkowym elementem jest pasztet robiony przez moją mamę. Dopracowała go do perfekcji i bez tego pasztetu nie ma świąt. Mi smakuje zawsze i wszędzie. A jakie u was są obowiązkowe potrawy robione przez członków waszych rodzin? Podzielcie się. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem 178

połówkami), koperkiem (część możemy odłożyć do dekoracji), chrzanem i majonezem. Farsz doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Napełniamy połówki jajek. Posypujemy po wierzchu rodzynkami oraz koperkiem/pietruszką. Źródło: Wielkanoc. 110 Najlepszych przepisów (wyd. Ringer AXEL SPRINGER POLSKA

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z kremem serowo- pistacjowym 188

masy. 8. Resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy pozostałymi pistacjami, cukrowymi posypkami itp. 9. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy     Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , budyń , ciasto , Gellwe , pistacje , Targroch , Wielkanoc , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto Otulona Brzoskwinka 166

tytułową brzoskwinkę, która pokryta jest delikatną warstwą śmietankową z serkiem ricotta. Ciasto uwieńczyłam podprażonymi na suchej patelni płatki migdałowymi. Zdecydowanie udany eksperyment! Kto poszukuje ciasta na Wielkanoc lub Komunię, właśnie je znalazł! ;)     Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Spód: 300 g herbatników lub kruchych ciastek 140 g masła 2 łyżki jogurtu naturalnego Warstwa kokosowa

Nastoletnie Wypiekanie
Ptysie z kremowym tuńczykiem i groszkiem 134

jedliście już ptysie z wytrawnym nadzieniem? A może chcielibyście w Wielkanoc zaskoczyć swoją rodzinę lub gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Jeśli tak to to danie jest dla was idealne. Zapraszam na szybkie ptysie z nadzieniem z tuńczyka. Łatwe, apetyczne i smaczne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarte au citron Madame de Dumont, czyli tarta cudownie cytrynowa 159

Tarte au citron Madame de Dumont, czyli tarta cudownie cytrynowa. Ostatnio tarty rozgościły się na blogu na dobre i wszyscy pytają, czy Wielkanoc też będzie pod znakiem tarty. Sama się więc zastanawiam, postawić na sprawdzone baby, mazurki i serniki, czy zaszaleć z ekstrawagancką tartą? Dzisiaj upiekłam tartę cytrynową na pysznym kruchym cieście. Silna wola znowu okazała się bardzo

dolcevitainmykitchen
Babka pomarańczowa 237

się rozpuści, czekoladę. Mieszać, aż do uzyskania płynnej polewy. Polać wystudzoną babkę i udekorować skórką z pomarańczy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Wielkanoc Tagged: czekolada , maślanka , polewa , pomarańcze

https:KKuchniaMniam
Pomarańczowa Babka Twarogowa 163

Pyszna i wilgotna baba na Wielkanoc, zachwyci swym smakiem nie jednego ;) Składniki na blaszkę z kominkiem o śred 24 cm: 125 gr masła / margaryny 2 łyżki cukru waniliowego 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 gr sera twarogowego półtłustego/tłustego skórka otarta z 1 dużej pomarańczy 4 jajka 270 gr mąki pszennej Polewa: 8 łyżek mleka

Gotowanie...to proste !
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 94

Obowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki

Bon appetit mon amie
Jajka faszerowane 110

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas więc zacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu, chociaż podaje się je także na inne sposoby, np. faszeruje różnymi pastami. Ja dzisiaj proponuję farsz tuńczykowy, złoty z żółtym serem, z chrzanem oraz z kiełkami. JAJKA FASZEROWANE 1) Farsz tuńczykowy Składniki: 4 żółtka

Bon appetit mon amie
Pieczona pierś z gęsi z dodatkiem borówek 134

Wielkanoc nadchodzi coraz szybszymi krokami. Pora zaplanować menu na te dni, prawda? Chcę Wam dzisiaj zaproponować prostą, ale pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją podać jako danie obiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec) ziemniaki, zrobić sos (np. na bazie dobrej śmietany) i przygotować dowolne, ulubione sałatki. Można także podać ją jako przekąskę, bo taka pierś będzie pyszna

Codzienna kuchnia niecodzienna