Drożdżówki pistacjowe Składniki: Ciasto: 50ml ciepłego mleka (nie gorącego) 25g świeżych drożdży 200g mąki pszennej 30g cukru szczypta soli 2 jajka 75g miękkiego masła
Blog z ApetytemPodniecający zapach pieczonego udka, rozchodzący się po całej kuchni, przyciąga każdego, kto wkracza do tego magicznego miejsca. Złociste i chrupiące ziemniaki, otulone delikatną warstwą oliwy i
Kulinarna ChwilaCo można zamrozić po świętach Dzień dobry! Mam nadzieję, że wasze święta jak moje były miłe, radosne, smaczne i spędzone w gronie dobrych, życzliwych ludzi! Jako
Dorota Smakuje18+ Mazurek jest z kremem a Ajerkoniaku i dlatego dzieci i młodzież poniżej 18 lat nie mogą go spożywać. Nie zdążyłam przed świętami ale jeśli Wam
Moje Małe CzarowanieCo zrobić z jedzeniem po świętach? Można je przerobić na pyszny obiad lub kolację! Zostały Wam w lodówce zalegające mięsa, warzywa, sery i wędliny po świętach
Blog z ApetytemJeśli lubisz serniki i kajmak to ten wypiek jest dla Ciebie. Kremowy, delikatny i smaczny. Dodatkowo jest to szybka wersja sernika, bo oprócz ubicia jajek z
Ewa w kuchniPrzepis na pyszny, cytrynowy mazurek z lemon curd. Lekko słodki, przełamany kwaśną cytryną w pięknym żółtym kolorze. Łatwy do zrobienia i wyjątkowo smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na Śmietankowy Sernik Bakaliowy z Pyszną Mleczną Polewą. Na kruchym spodzie, wzbogaconym dużą ilością bakalii. Całość udekorowana jest przepyszną mleczną polewą ustrojoną płatkami migdałowymi
RITA food channelWIelkanocne gniazdka to nie tylko pyszna przekąska, ale także element świątecznej atmosfery. Dzięki prostym składnikom i kreatywnym dodatkom, stają się one nieodłączną częścią świątecznego stołu. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio przetestowałam przepis na lawasz z pastą jajeczną i zielonym ogórkiem. To prosty, ale efektowny pomysł na roladki imprezowe czy świąteczne. Takie roladki z pastą jajeczną
Smaki Na TalerzuShare Pinterest Print Faszerowane grzybki z jajek z pewnością będą ozdobą wielkanocnego stołu. Efektownie się prezentują i są łatwe do przygotowania. Kapelusiki farbowane są czarną herbatą
Oryginalny smakTen sernik z chałwą cieszy się zawsze niesamowitą popularnością wśród moich gości. Jest pyszny w smaku, cudownie kremowy i ciężko jest się od niego oderwać. Poza
MeCooks