Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne
COOKMAGAZINESoczyście żółte, wiosennie lekkie i przepyszne! To nasze wielkanocne BABECZKI CYTRYNOWE! Proste w wykonaniu, idealne w smaku. Musisz ich spróbować! Artykuł BABECZKI CYTRYNOWE pochodzi z serwisu
COOKMAGAZINETarta ze szparagami i wędzonym łososiem to bardzo smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Taką tartę można oczywiście zaserwować przy każdej innej okazji
Codzienne GotowanieSos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu
Dorota SmakujeMoże słyszeliście o pewnej "magicznej" paście dzięki której wszystkie wypieki wyskakują z foremek same ?... jeśli nie to spieszę do Was z tym przepisem i z kilkoma
Gotowanie...to proste !Szukając inspiracji na świąteczny stół, sięgnęłam do starych książek, zawierających stare tradycyjne przepisy kuchni polskiej. Bogactwo pomysłów naszych przodków zadziwia. Po 40 dniach postu stoły uginały
Na moim stoleBiszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu. Biszkopt nie opada
SMYKWKUCHNIMałe galaretki z domowego bulionu, z dodatkiem ugotowanych piersi z kurczaka i warzyw konserwowych. Prosta w przygotowaniu, a bardzo efektowna przystawka. Można ją serwować z dodatkiem
Świat Domowej KuchniTakie koreczki wyglądają trochę jak gniazdka. Są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Wam posmakują. Składniki: 2 białe kiełbasy 14 jajek przepiórczych chrzan garść
Niezły MłynekRolady z karkówki w sosie musztardowym to znakomita propozycja na świąteczny obiad. Mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso, wypełnione aromatycznym farszem, uduszone w lekkim sosie
Kuchnia z widokiem na ogródWiosenna, słoneczna wegańska tarta z cytrynowym kremem tofu z musem malinowym sprawdzi się na wegańskim stole Wielkanocnym, ale też i na co dzień. Chrupiący spód, kwaskowa
FlymetothespoonW trakcie Świąt Wielkanocnych oprócz ciast i innych potraw, można zaserwować delikatny, puszysty deser śmietanowy z dodatkiem aromatycznego sosu budyniowego z ajerkoniakiem. Niewątpliwie zrobi on wrażenie
Świat Domowej KuchniPrzepis pochodzi z IG Fit przepisy od Baletnicy 🙂 Składniki: 700 g sera4 jajka1 budyń śmietankowy (proszek)około 20 ciastek Oreookoło 3 sporych łyżek cukru, u mnie
czarrna od kuchniMałe, delikatne i idealnie kruche babeczki, nadziane kremem budyniowym. Wprost rozpływają się w ustach :) Ze względu na swoją formę, dobrze sprawdzą się jako wielkanocne słodkie przekąski
Świat Ciasta