Jeden z lepszych serników jakie jadłam 😍 Delikatny, leciutki, bardzo kremowy i nie mocno słodki. Podczas pieczenia rośnie tylko odrobinę, ale też nie opada i nie pęka. A wszystko to dzięki pieczeniu go w kąpieli wodnej. Dla tych, którzy nie znają tej metody wyjaśniam. Foremkę w ciastem bardzo dobrze zabezpieczamy (jeśli nie składa się z jednej części) folią aluminiową, aby woda nie dostała się do środka. Tak zabezpieczoną wstawiamy do większego naczynia, do którego wlewamy gorącą wodę. Woda powinna si... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...