Żur śląski

Żur śląski

Żur śląski

Przepis na : obiad

Znowu, jak przy okazji wpisu na zakwas na żur śląski, dla wielu z Was pewnie słowo „śląski” jest bez znaczenia. Albo w ogóle niepotrzebny. Bo wiadomo, że żur to zupa, którą zjemy w większej części naszego kraju. Natomiast śląski, noooo, śląski jest tak charakterystyczny, że nie można pominąć tego słowa. Jest gęsty, kwaśny, na bogato. Tylko w naszym regionie smakuje mi ta konkretna zupa, nigdzie indziej. Tylko tutaj smakuje jak jak trzeba. Mam to szczęście, że mam świetne wzorce, jeżeli chodzi o żur.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.