To ciasto powstało trochę z tęsknoty za rabarbarem i jego pięknym czerwonym kolorem w wypiekach, trochę z miłości do truskawek a trochę z zachwytu nad smakiem
Ugotowane pozamiataneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6 Składniki: opakowanie spodu do pizzy (400 g), 3 łyżki ketchupu z
JejKuchniaDziś zapraszam Was na mój smak dzieciństwa w lekko unowocześnionej wersji. Kakaowo-miodowe wafle z jagodową nutą. Prosty w przygotowaniu deser, który znika w kilka chwil
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na szybką, pyszną chrupiąca sałatka z kukurydzą barbecue, pieczarkami i kabanosem. Idealna na spotkania z przyjaciółmi. Jedno z kilku dań, które znikają ze
Słodkie okruszkiRolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Na co dzień wolę łagodne smaki, dlatego jak dla mnie
UgotowaćMiękkie, delikatne i puszyste, z puszną prażoną cenulką. Idealne jako dodatek do zupy krem lub barszczu. U nie był barszcz czerwony. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć
Kuchnia PokoleńKocham jesień za kubek gorącej herbaty z rumem , za ciepły kocyk, za deszcz dudniący o parapet, i za zapach pieczonej szarlotki J Czas płynie trochę wolniej
Wanilia i KardamonPrzekąski idealne dla osób, które kręci ostry lub łagodny smak - ślimaczki nadziane pikantnym farszem przygotowanym z kiszonej kapusty oraz podsmażonych pieczarek wraz z dodatkiem ketchupu Kotlin
UgotowaćTortowe kanapki z łososiem i awokado to idealny poczęstunek na spotkanie w małym gronie. Tortowe kanapki przyciągają wzrok i smakują pysznie. Moi goście czują się rozpieszczeni
codojedzeniaSerniczek palce lizać. Tradycyjny smak, tylko lekko zmieniony przez dodanie orzechowego spodu. Jeśli chcecie zrobić w Thermomix trzeba zrobić z połowy porcji serowej. Spod może być
Kuchnia PokoleńNajlepsze zimowe słodycze to śledzie. Mam coś dla Was jeśli lubicie koreczki śledziowe. Śledzie z bakaliami i śledzie na słodko to typowo polska specjalność. Kojarzy się
Ugotowane pozamiataneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: opakowanie spodu do pizzy (400 g), opakowanie mozzarelli
JejKuchniaNie ma nic piękniejszego jak pieczenie ciastek z dziećmi. Czas przed świąteczny jest mój ulubiony czas. W przygotowywaniu ciastek pomagał mi mój wnuczek Olafek. Jest to
Kuchnia PokoleńTaką zupką przywitała mnie moja synowa. Smak pomidorowy, mięsko warzywa. Pycha. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku
Kuchnia PokoleńPyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz
Kuchnia Pokoleń