Bardzo proste i pyszne danie, nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Sos bolognese może być podawany z makaronem nitki jak i tagliatelle. Cebulę i czosnek obrać i
Kuchnia PokoleńW środku ciągnąca z wierzchu chrupiąca. Taka jest smażona mozzarella. Smakuje super z sałatą. Kulki mozzarelli przeciąć wzdłuż dłuższego boku. Lekko posolić i obsypać pieprzem i
Kuchnia PokoleńPyszny serniczek, cały pomysł na wykonanie i dekorację podsunęła mi moja synowa Sylwunia. Dziękuje. Wykonanie ciasta – w wersji dietetycznej można dodać mniej cukru. Trzy jajka i
Kuchnia PokoleńPrzeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także
Zawsze głodna!Jest tradycyjny przepis na indyjski chlebek smażony w głębokim tłuszczu. Idealny do indyjskich dań oraz zup. Z tej porcji wychodzi 12 małych chlebków indyjskich. Mąkę pszenną
Kuchnia PokoleńZrobiłam je na lunch do pracy. Bardzo wygodne do przygotowania w pracy, tylko podgrzać i gotowe. Podawać z ryżem lub indyjskim chlebkiem. Piersi kurze pokroić w
Kuchnia PokoleńBardzo smaczna karkóweczka. Super w wersji na imprezy lub na niedzielny obiad z ziemniakami. Polecam jest pyszna. Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić
Kuchnia PokoleńTaka sałatka zawiera wszystko mięso, warzywa gotowane i surowe oraz ryż. Sałatka jest pyszna. Przygotowanie sosu – ząbki czosnku posiekać drobno, wrzucić do moździerza i utrzeć
Kuchnia PokoleńWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 (WYSZŁO 12 KOTLETÓW) Składniki: 40 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
JejKuchniaTego ciasta chyba nie trzeba reklamować, jedynie co nowe to truskawki. Myślę że fajnie to razem pasuje. Wykonanie ciasta – Do garnka wlać wodę, dodać masło
Kuchnia PokoleńTe nasionka są pyszne i nadają deserowi miłej konsystencji. Co najważniejsze bardzo zdrowe. Nasionka chia wmieszać do jogurtu. Jeśli macie ochotę można dodać miód lub cukier
Kuchnia PokoleńPomysł na tą zupkę dostałam od młodej gospodyni Moniki. Cała rodzina pomaga mi w zbieraniu ciekawych pomysłowych dań. Szparagi oskrobać, oprócz łebków. Twarde końcówki jeżeli są
Kuchnia PokoleńDeser jest pyszny, pełen owoców. Dodałam kwiat czarnego bzu, uwielbiam go. Właśnie zaczyna się czas kwitnienia tego cudnego czarnego bzu. Owoce umyć i osuszyć. Ilość i
Kuchnia PokoleńSzybki obiad, wystarczy 30 minut i gotowe. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i obsmażyć na złoty kolor. Można dodać dwa ząbki czosnku jak lubicie
Kuchnia PokoleńMięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem
Kuchnia Pokoleń