Taką sałatkę podawać z ciepłymi krewetkami i serem. Zimną też można jeść, ale szczerze ja nie lubię. Krewetki oczyścić z jelita. Na górze naciąć wzdłuż krewetki
Kuchnia PokoleńUwielbiam takie mega proste i, nie oszukujmy się, mega szybkie sałatki! Zazwyczaj przygotowuję je na kolację, więc na blogu bardzo rzadko jakaś
Kolorowy PrzepisownikDziś zapraszam Was na czosnkowo-bazyliowe pieczarki na maśle . Proste, pyszne, idealne jako dodatek do sucharków, świeżego pieczywa lub jako jedna z przekąsek na przyjęciu (wato
Słodkie okruszkiSałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem – to sałatka, która pokochacie od pierwszego kęsa! My ją wręcz uwielbiamy :) Sprawdzi się idealnie na wszelkiego rodzaju imprezy, czy
Kulinarne PrzebojeW zeszłym tygodniu byłam na warsztatach Dominika Moskalenko w Woli Suchożebrskiej – oczywiście z wielkanocnymi inspiracjami Sokołowa. Były paszteciki z ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada
Ugotowane pozamiataneDziś zapraszam Was na danie, które oczarowało smakiem moją rodzinę i znajomych. Drożdżowe pierożki (pieczone). Idealne na obiad lub przyjęcie . Proste w przygotowaniu, kuszące nie tylko
Słodkie okruszkiBardzo smaczne pierożki. Jest to wersja bez indyjskich przypraw, ponieważ mój mąż nie przepada za kuchnią indyjską i ich przyprawami. W Polsce ciągle nie jest bardzo
Kuchnia PokoleńImprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś
Słodkie okruszkiGotowanie to planowanie, zakupy i uczenie się nowych technik, żeby wyczarować wyjątkowe dania, które są zdrowe i pyszne. Ale to też umiejętność zrobienia czegoś z niczego
Ugotowane pozamiataneWielkanoc jest coraz bliżej i warto pomyśleć już o menu. Jeśli macie ochotę na nowocześniejszą wersję klasycznej paschy, która jest szybsza i bezproblemowa w porównaniu z
Ugotowane pozamiataneTaka szynka umili każdy dzień. Idealna na Świąteczny stół. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i natrzeć mięso. Włożyć mięso razem z całą marynatą do woreczka. Szczelnie
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) pół opakowania roszpunki 2 pomarańcze 1/3 owocu granatu 40 g orzechów
Atlas Smaków