Wielkanoc jest coraz bliżej i warto pomyśleć już o menu. Jeśli macie ochotę na nowocześniejszą wersję klasycznej paschy, która jest szybsza i bezproblemowa w porównaniu z
Ugotowane pozamiataneTaka szynka umili każdy dzień. Idealna na Świąteczny stół. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i natrzeć mięso. Włożyć mięso razem z całą marynatą do woreczka. Szczelnie
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) pół opakowania roszpunki 2 pomarańcze 1/3 owocu granatu 40 g orzechów
Atlas SmakówPyszna sałatka, na przekąskę, kolację lub lekki obiad. Delikatna kasza z dodatkiem wędzonego kurczaka i świeżych warzyw doprawiona musztardowo - miodowym dressingiem. Polecam :-) składniki: 100 g kaszy
babka w formieZawsze chciałam zrobić tą zupę, ale trochę się bałam czy wyjcie jak trzeba i czy będzie nam smakowała. Byłam dzisiaj w sklepie i pracuje tam pewna
Kuchnia PokoleńKilkanaście lat wstecz było to jedno z kilku ciast, które robiło się naprawdę często. Nie dość, że w miarę szybkie, to jeszcze smaczne i słodkie ;) Czego
Kuchnia w czekoladzieTaką bezę można zawsze mieć upieczoną i scjowaną na póżniej. Przyda się gdy pojawi się niespodziewany gość lub jak będziecie mieli ochotę na coś słodkiego. Jest
Kuchnia PokoleńWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 300 g), opakowanie mozzarelli
JejKuchniaZrobiłam ten deser na wieczór walentynkowy. Zawsze miło jak można spędzić czas we dwoje. W taki dzień to nawet jak nasi panowie nie lubią takich świąt
Kuchnia PokoleńMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Czekoladowy crème brûlée – deser nieziemski, wyśmienity, nadzwyczajny, boski! A to wszystko za sprawą czekolady, gorzkiej czekolady. Gorzka czekolada to … Przeczytaj
My Blueberry CornerFaworki nieodmiennie kojarzą mi się z końcem karnawału – ostatkami i Tłustym Czwartkiem. Te faworki są delikatne i kruchutkie, z pęcherzykami powietrza. W ogóle faworki są
Mieszam w GarnkuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: opakowanie papieru ryżowego, olej, papryka słodka, sól (opcjonalnie). Przygotowanie
JejKuchniaPamiętacie mój niedawny wpis o paluchach drożdżowych ? Tak, znalazłam go na Instagramie i kiedy nie mogłam w nocy spać zrobiłam te paluchy, bo przecież wszyscy nimi
Mieszam w GarnkuDzisiaj dzień babci a ja daleko od wnuka. Mimo to świętuje, wnuczek dzwonił, dużo nie powiedział bo jeszcze nie mówi, ale świergotał. To bardzo miłe uczucie
Kuchnia Pokoleń