Jak mam paprykę to nigdy nie zastanawiam się co mam ugotować . Po prostu biorę ją w rękę ..... i dalej samo jakoś robi się . Dzisiaj to samo
Eli GotowanieI znowu moje ukochane ,rzec by można , zielone pomidory. Nic nie mogę poradzić nie dojrzały a wyrzucić mi szkoda . Pozostają dwa wyjścia - zakisić jak ogórki lub
Eli GotowanieUwielbiam kapustę pekińska za jej delikatność , wszechstronność i krótki czas obróbki termicznej . W surówkach natomiast jest tak wspaniała ,że wystarczy lekko posolić i skropić octem winnym
Eli GotowaniePrzysmak gajowego to trochę pracochłonna sałatka ale warta tego czasu.. Problem ,polega na tym że trudno go przyprawić . Zle przyprawiony jest mdły .Spotkałam kilka sposobów
Eli GotowanieCzerwona kapusta to jedna z najzdrowszych kapust wykorzystywanych na naszych stołach . Można ją jeść gotowaną ,smażoną świeżą również . Jako kiszona spełnia się wręcz idealnie . Jest o
Eli GotowanieWszelkiego rodzaju sałatki czy surówki to chyba podstawa naszego menu. W moim domu jak się nie wie na co ma się ochotę , a coś by się
Eli GotowanieWiosna , zaraz lato będzie a za oknem jesień jest . Plucha ,wiatr i na słońce nie ma widoków . Dlatego na talerzu powinno być kolorowo ,słonecznie . Takie sałatki
Eli GotowanieSałatka ta powstała z potrzeby chwili . Inaczej mówiąc gość w dom a lodówka pusta .Lub jeden brokuł i resztka pleśniaka . Takie chwile sprawiają że moje szare
Eli GotowanieTo jest jedna z najprostszych sałatek . Równocześnie należy do tych zdrowszych. Jestem ogromną zwolenniczką sałatek na bazie rożnych sałat zielonych i dodatków. Z czym dodatki to
Eli GotowanieNie wiem jak Wam ale ja w te upalne dni nie mogę jeść . Na samą myśl o czymś ciepłym dreszcz mnie przenika. Dlatego moje posiłki ograniczają
Eli GotowanieLato po woli mija. Tylko patrzeć jak zawita do nas jesień a wraz z nią multum świeżych warzyw . Takich kruchutkich , jędrnych tylko
Eli GotowanieJesień to bogactwo warzyw. Do wyboru do koloru , chciałoby się rzec. Wspaniała pora roku w której za
Eli Gotowanie