Przepis na tę sałatkę dostałam od koleżanki, której bardzo za niego dziękuję. Na początku zastanawiałam się jak będzie smakować ser feta razem z ryżem, ale muszę
W kuchni u MonikiPomidor ze świeżą bazylią może być dodatkiem do śniadania, obiadu i kolacji. Również można zrobić sobie taką sałatkę jako lekką przekąskę. Prosto, szybko i smacznie
W kuchni u MonikiUwielbiam sałatki. Dziś udało mi się zorganizować i zrobić taką z tortellini. Było to spontaniczne połączenie składników, ale wyszło bardzo smacznie. Jeżeli zdecydujesz się na
W kuchni u MonikiSkładniki: 4 jajka, ugotowane na twardo, starte natarce jarzynowej, na dużych oczkach, 100g ryżu, ugotowanego w osolonej wodzie. odsączonego, ostudzonego, 250g rzodkiewki, startej na tarce, na
W kuchni u MonikiSkładniki: 250g makaronu w kształcie ryżu, 330g piersi z kurczaka, 1 łyżka oleju, 1 łyżka przyprawy do gyrosa, 170g papryki konserwowej, 170g ogórków konserwowych, 2 łyżki
W kuchni u MonikiNadziewane muszle sałatką, to niezwykle dobry pomysł na przekąskę na różne okazje. Moja sałatka, którą nafaszerowałam makaron, to tylko pomysł, którego nie trzeba trzymać się ściśle
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 2 x świeża papryka ( żółta i pomarańczowa). 4 większe ogórki konserwowe, kawałek pora, 155g papryki konserwowej ( u mnie wyszło 8 różnej
W kuchni u MonikiSkładniki: 5 średnich ziemniaków: pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 kapusta pekińska, 1 por, 1 średniej wielkości marchew, 1 świeża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 155g papryki konserwowej, kilka ogórków kiszonych
W kuchni u MonikiSkładniki: 200g kuskusu, 4 ogórki konserwowe, niecała połówka świeżej żółtej papryki, niecała połówka świeżej czerownej papryki, 1/4 czerwonej cebuli, kilka suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, sok
W kuchni u MonikiSkładniki: 315g śledzi, 1/2 cebuli, 1/2 cebuli czerwonej, garść świeżej natki pietruszki, 4 ogórki konserwowe, mały słoiczek suszonych pomidorów, 15 pieczarek marynowanych, pieprz grubomielony, 4 listki
W kuchni u MonikiSkładniki: 315g śledzi, 1/2 cebuli, 1/2 cebuli czerwonej, 5 ogórków konserwowych, kilka kawałków papryki konserwowej ( 4-5 kawałków), 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego
W kuchni u MonikiSkładniki: 200g kuskusu, 4 ogórki konserwowe, szczypiorek, natka pietruszki, 14 małych pomidorków, 10 rzodkiewek, sól
W kuchni u MonikiSkładniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu, 250g rzodkiewek, 4 jajka, 150g startego sera żółtego, 1 świeży ogórek, 300g szynki gotowanej w plasterkach, puszka kukurydzy, majonez
W kuchni u MonikiSkładniki: 12 małych pomidorków, szczypiorek, 10 rzodkiewek, puszka cieciorki konserwowej ( 240g po odsączeniu), 200g sera feta, 9 kawałków suszonych pomidorków, 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych
W kuchni u Moniki